An analysis of the role of long term factors for the the collapse of democracy in Weimar Germany and their legacy for The post Second World War Europe
Uzun dönemli faktörlerin Weimar Almanya'sındaki demokrasinin yıkılışında oynadığı rölün ve bunun İkinci Dünya Savaşı sonrası Avrupa'ya bırakmış olduğu mirasın analizi
  1. Tez No: 384605
  2. Yazar: YAKUP CEKİ BİLMEN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HALİL BERKTAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
  6. Anahtar Kelimeler: Weimar Almanya'sı, Demokrasi, Ġkinci Dünya SavaĢı Sonrası Avrupa, Nasyonal Sosyalizm'in YükseliĢi, Sosyal Darvinizm, Antisemitizm, Völkisch Milliyetçiliği, Alman Ġmparatorluğu, Weimar Germany, Democracy, Post Second World War Europe, Rise of National Socialism, Social Darwinism, Antisemitism, Völkisch Nationalism, German Reich
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Sabancı Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Avrupa Çalışmaları Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 116
Özet
Weimar Almanya'sının trajik düşüşü, Alman demokrasisinin ardından, bütün kıtayı uçuruma iten tarihteki en vahşi rejimlerden birinin iş başına gelmesinden dolayı sadece Almanya için değil, bütün Avrupa için büyük önem taşımaktadır. Bu tez İkinci Alman İmparatorluğu'nun kuruluşundan bu yana demokrasi ümitlerini baltalamakta olan faktörler üzerine yoğunlaşarak, bu düşüşün uzun dönemli sebeplerini anlamaya çalışmaktadır. Bu tez Kayser Almanya'sı ile Weimar Cumhuriyeti arasındaki devamlılıklara odaklanarak, Almanya'nın aslında kendine özgü bir yol izleyerek diktatörlüğe; Nazi Üçüncü İmparatorluğu'na doğru ilerlediğini iddia etmektedir. Bu çalışmanın sonuç bölümü ilk Alman Demokrasi'sinin düşüşünden alınan dersleri tartışmakta ve bu şekilde İkinci Dünya Savaşı sonrasında, Avrupa genelinde ve Federal Almanya özelinde yeni bir siyasi kültür oluşmasında Weimar tecrübesinin önemini ortaya koymaktadır.
Özet (Çeviri)
The tragic fall of Weimar Germany was a momentous event not only for Germany but also for the entire Europe since the first German democracy was succeeded by one of the most brutal regimes in history which had led the entire continent in to abyss. This thesis tries to understand the long term causes of this fall by concentrating on the factors which had been crippling democratic prospects in Germany since the formation of the Second Reich. By concentrating on the continuities between the Kaiserreich and the Weimar Republic, it is trying to assert that Germany indeed had proceeded in a way unique to its own towards the dictatorship; the Nazi Third Reich. The conclusion part of this study discusses the lessons that have been drawn from the fall of first German democracy and hence shows the significance of the Weimar experience for the formation of a new political culture in the post Second World War Europe in general and Federal Republic of Germany in particular.