We have not lived through such a thing /photography and the expression of romantic love
Biz öyle bir şey yaşamadık/fotoğraf ve aşkın ifade biçimi
  1. Tez No: 384606
  2. Yazar: CEMRE YESİL
  3. Danışmanlar: ÖĞR. GÖR. MURAT GERMEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sahne ve Görüntü Sanatları, Performing and Visual Arts
  6. Anahtar Kelimeler: fotoğraf, aşk, ilişki, anı, paylaşım, photography, romantic love, relationship, memory, sharing
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Sabancı Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 52
Özet
Bu tez fotoğraf ve aşk arasındaki ilişkiyi incelemektedir; Aşka ve anı fotoğrafına duyduğumuz ihtiyaç, bir anlamda birbirine yakın ihtiyaçlardır; her ikisi de birliktelik vaadi ve yanılsaması verir. İkisi de bir kendilik yansımasıdır ve canlı olmanın kanıtı niteliğini taşır. Anı fotoğrafları hep sevgiyle ve aşkla var olmuştur; ancak paylaşacak bir sürü mecranın olduğu bu dönemde, sevgi de, aşk da artık fotoğrafsız var olamamaktadır. Bu tez, aşk ilişkilerinin ve o ilişkilere ait fotoğrafların birlikteliğini analiz eder. Fotoğrafın tarihi ve doğası üzerinden, bir aşk ilişkisine ait iki kişilik anı fotoğrafları çekmeyi, saklamayı ve paylaşmayı inceler ve yorumlar. Bu tezde amacım, insanın fotoğrafı, sahip olduğu aşk ve sevgi üzerinden, neden ve nasıl bir ifade biçimi olarak kullandığını araştırmaktır. Bu tez aynı zamanda, benim tek bir fotoğrafla kurduğum derin bir ilişkiyi anlamak umuduyla, başka insanların yaşadıkları aşk ilişkilerine dair fotoğraflarıyla kurdukları bağları belgelediğim bir seri fotoğraftan oluşan sergimin de eklenti metni niteliğindedir.
Özet (Çeviri)
This research is about the relationship between photography and romantic love; The need for 'love' and the need for 'memory photography' are in a way similar; they both serve as illusions of togetherness. They are both reflections of the self and they are both proofs of liveliness. Memory photographs have always coexisted with the feeling of love; but in our era where we have various media which allow for sharing, love can not exist without photography either. This thesis is an analysis of the co-existence of 'the romantic love affair' and its photographs. Going through the history and nature of photography, this paper analyses and comments on the need for taking, storing and sharing memory photographs which reflect a relationship of 'love'. In this thesis, I aim to reveal why and how people use photography as an expression for the love they feel. Having focused on the theory of photography, this paper also serves as a supplementary text to my exhibition which is a series of photographs that I took to document the relationships between various people and their photographs, hoping to figure out the reason for the fixation I have had with an individual photograph.