Buz ve Ateşin Şarkısı roman serisi'ne Platon ve Machiavelli üzerinden bir bakış
A view on a Song of Ice and Fire novel series through Plato and Machiavelli
- Tez No: 384772
- Danışmanlar: DOÇ. DR. HASAN BAHADIR TÜRK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Felsefe, Siyasal Bilimler, Philosophy, Political Science
- Anahtar Kelimeler: Taht Oyunları, Platon, Adalet, Machiavelli, Virtù, Fortuna, Hile, Komplo, Game of Thrones, Plato, Justice, Machiavelli, Virtù, Fortuna, Fraud, Conspiracy
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çankaya Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 117
Özet
Bu çalışmanın amacı; George R.R. Martin'in kaleme aldığı Buz ve Ateşin Şarkısı roman serisindeki belirli karakterleri ve temaları siyasal düşünceler tarihinin iki önemli figürü, Platon ve Machiavelli üzerinden okumaktır. Bu bağlamda söz konusu çalışma, Martin'in Buz ve Ateşin Şarkısı metni ile Platon ve Machiavelli tarafından ileri sürülen siyasal argümanlar arasında bazı paralellikler bulunup bulunmadığını tartışmaya çalışacaktır. Çalışma üç bölümden oluşmaktadır.
Özet (Çeviri)
This study aims at reading some key figures and themes in George R.R. Martin's A Song of Ice and Fire novel series through two monumental philosophers in history of political thought, namely, Platon and Machiavelli. In this context, the study also attempts to discuss if it is possible to find some parallels between Martin's A Song of Ice and Fire and political arguments put forward by Plato and Machiavelli. The study consists of three parts.