İnşaat sözleşmesinde yüklenicinin sorumluluğu
Responsibility of contractor in construction
  1. Tez No: 384778
  2. Yazar: AHMET SİVRİ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ERZAN ERZURUMLUOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: İnşaat Sözleşmesi, yüklenici, işsahibi, inşaatı teslim öncesi, inşaatı teslim sonrası, sorumluluk, construction contract, contractor company, jobholder, client, pre-delivery, post-delivery, responsibility
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çankaya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 120
Özet
Ülkemiz ekonomisinde, büyük önemi olan İnşaat sözleşmesi TBK'da düzenlenen eser sözleşmesinin özel bir türü ve uygulamada en çok karşılaşılan bir sözleşmedir. İnşaat sözleşmesine ilişkin TBK m. 470 - 486 arasında düzenlenen eser sözleşmesi ile ilgili özel hükümlerin yanı sıra TBK. nun ilgili genel hükümleri de uygulanacaktır. İnşaat sözleşmesinde, sözleşmenin tarafları olan yüklenici ve işsahibinin yerine getirmesi gereken sorumlulukları vardır. Uygulamada sık karşılaşılan uyuşmazlıklar daha çok yüklenicinin sorumluluklarından kaynaklandığından kaleme aldığım bu tezimde yüklenicinin sorumluluğuna değinmeye çalıştım. Tezimde yüklenicinin sorumluluğunu inşaatın tesliminden önce ve tesliminden sonra olmak üzere uygulanacak hükümleri iki ayrı başlık altında detaylı bir şekilde ele almaya çalıştım.
Özet (Çeviri)
Construction contract, which holds a crucial part in Turkish economy, is a special type of contract of art that is set by TBK and faced a lot in application. Regarding to construction contract, special provisions of TBK article number 470-486 are related to contract of art and general provisions of TBK will be applied. In construction contract, there are responsibilities both contract or company and job holder who are sides of contract. Frequently encountered problems in applications are predominantly originates by contractor companies, so i indited the responsibilities of contractor companies in my thesis. I examined the responsibilities of contractor companies in two topic which are previsions that will be apply to pre-delivery and post-delivery of job.