Art and identity in: Hermann Hesse's Narcissus and Goldmund, James Joyce's A Portrait of the Artist as a Young Man, and Bachtyar Ali's The City of White Musicians
Hermann Hesse'nin Narcissus and Goldmund,James Joyce'un A Portrait of the Artist as a Young Man , Bahtiyar Ali'nin The City of White Musicians adlı eserler bağlamında sanat ve kimlik
  1. Tez No: 385776
  2. Yazar: JUTYAR MAHMOOD
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AGNES E. BRANDABUR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Karşılaştırmalı Edebiyat, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Comparative Literature, English Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Hermann Hesse, Narkissos ve Goldmund, James Joyce, Sanatçı Genç Bir Adam Olarak Portresi, Bahtiyar Ali, Beyaz Sanatçılar Şehri, Künstlerromen, Sanat, Sanatçı-Kahraman, Karakter Oluşumu, Kimlik, Roman, Hermann Hesse, Narcissus and Goldmund, James Joyce, A Portrait of the Artist as a Young Man, Bachtyar Ali, The City of White Musicians, Künstlerroman, art, artist-protagonist, character development, identity, novel
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Fatih Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 111
Özet
Bu tez Hermann Hesse'nin Narcissus and Goldmund, James Joyce'un A Portrait of the Artist as a Young Man , Bahtiyar Ali'nin The City of White Musicians adlı eserlerinde sanatın sanatçı- kahramanın karakter gelişimi üzerindeki hayati etkisini göstermektir. Bu çalışma temel olarak sanatçı-kahramanın kimlik oluşumunda sanatın yaratıcı rolünün izini sürmenin yanısıra sanatın sanatçı-kahramanların ömürlük sanatsal yolculukları boyunca onların özbenliklerinin inşasında nasıl bir etkiye sahip olduğunu göstermektedir. Aynı zamanda söz konusu üç yazarın yaşamlarını üzerinde çalıştığım eserler bağlamında tartışmaktayım. Ayrıca yazarların kendi iç sanatsal seslerini kendi sanatçı-kahramanlarına dönüştürdüklerini göstermek için yazar-sanatçı ilişkisini analiz etmekteyim. Sanatçı-kahramanlar bir nevi dönüştürülmüş figürlerdir. Bu tez söz konusu üç romanın Künstlerromen olduğunu iddia etmektedir. Sanatçı-kahramanlar kendilik-bilinçlerini gerçekleştirmek ve sanatsal yeteneklerini bulmak amacını gütmektedirler. Sanatçı-kahramanlar bütün yaşamlarını sanatsal amaçları olan sanatçı olmak idealine adamışlardır.
Özet (Çeviri)
This thesis explores the critical impact of art on the character development of the artistprotagonists in Hermann Hesse's Narcissus and Goldmund, James Joyce's A Portrait of the Artist as a Young Man, and Bachtyar Ali's The City of White Musicians. The study mainly traces the creative role of art in forming the artist-protagonist's identity, and it presents how art helps them to create their selfhood in their lifelong artistic journey. In addition, I view the life of the three authors in the light of their texts that I have worked on. Furthermore, I analyze the author-artist interrelationship to show that the authors have transformed their artistic inner voice into their artist-protagonists. In a way, the artist-protagonists are the transformed and converted figure of the novelists. This thesis claims that the three novels are Künstlerromanen, as the artist-protagonists strive to achieve self-awareness and find their being through employing their artistic talents. The artist-protagonists dedicate their whole life to achieve their artistic goal, being an artist.