The sufi impact on Leila Sboulela's Minaret and The Translator
Leila Aboulela'nın Minaret ve The Translator adlı romanlarında tasavvuf etkisi
- Tez No: 385775
- Danışmanlar: PROF. DR. MOHAMED BAKARI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Linguistics and Literature
- Anahtar Kelimeler: Sufism, Leila Aboulela, Minaret, The Translator, nafs, spiritual development, transnational identity, Tasavvuf, Leila Aboulela, Minaret, The Translator, nefis, ruhsal gelişim, uluslaraşırı kimlik
- Yıl: 2014
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Fatih Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 88
Özet
This thesis depicts the impact of Sufi thought on Leila Aboulela's novels Minaret and The Translator in which the characters Sammar and Najwa find ultimate peace in Islam. Both novels depict spiritual journeys in which the migrant protagonists transcend boundaries of location, nationality, language. They embrace transnational and glocal identities and follow the Sufi path of love to overcome the problems of the migrant's hard life. Following the path to the heart frees the migrant from all boundaries unlike the conventional approach to the miserable migrant in the West in postcolonial novels.
Özet (Çeviri)
Bu tez, Leila Aboulela'nın Minaret ve The Translator romanlarında tasavvuf düşüncesini İslamiyet'te nihai huzur bulan Najwa ve Sammar adlı kişilerin acı dolu hayatlarını incelemeyi amaçlamaktadır. Tez, bu hususları ele alarak, ana karakterlerin, göçmenlerin ana sorunları olarak kabul edilen, yer, uyruk, dil ve kimlik gibi belirli sınırları aşmada yardımcı olan ruhsal yolculuklarına ışık tutmayı hedeflemektedir. Uluslaraşırı ve glokal-lobal bir kimlik benimsenmesi ve sevginin tasavvufi boyutunun izlenmesi, yukarda belirtilen sorunların, bir göçmenin hayatını zorlaştıran ve çekilmez kılan kısıtlamalar olmadığını göstermektedir. Kalbe giden yolun izlenmesi, kişiyi her türlü bağdan kurtaran kanatlar edinmesini sağlamaktadır. Böylece, sömürge sonrası romanlardaki klasik sefil göçmen yaklaşımını yıkmaktadır.