Reflections of real life and characters in Falling Angels by Tracy Chevalier
Tracy Chevalier'in Düşen Melekler (Falling Angels) adlı romanındaki karakterler ve gerçek yaşamdan yansımalar
- Tez No: 385785
- Danışmanlar: PROF. DR. BARRY CHARLES THARAUD
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Linguistics and Literature
- Anahtar Kelimeler: Sosyal âdetler, sınıf, gerçek hayat, algı, uygulama, farklılık, özgünlük, anne, baba, kız evlat, aşk ilişkisi, çocuk aldırma ve oy kullanma hareketi, Social conventions, class, real life, perception, fulfillment, difference, uniqueness, mother, father, daughter, love affair, abortion, and suffrage movement
- Yıl: 2015
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Fatih Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 101
Özet
Bu tez, İngiltere'nin 1901 ve 1910 yılları arasındaki kadınların, erkeklerin ve çocukların durumlarını inceler ve onların toplumsal inançları farklı anlayışlarını ve uygulamalarını yansıtır. Dönem esnasında her ne kadar sosyal âdetler sıkı da olsa, her karakter kendine has duygu ve düşünceler açısından farklı bir şekilde hissetmekte and yaşamakta özgündür. Romanda, kadın karakterler Kitty ve Gertrude annelik ile ilgili algı ve uygulamada ve ideal bir eş olma rolünü yerine getirmekte birbirleri arasında farklılıklar gösterir. Jenny ve Bayan Baker çalışan sınıf kadınlarının durumunu yansıtır. Orta sınıf erkekler Richard ve Albert o dönemdeki erkeklerin yaşadıklarını tasvir ederken Simon'ın babası da çalışan sınıf erkeklerini tasvir eder. Maude, Lavinia ve Ivy May toplumun kız çocuklarının ne hissettikleri ve yaşadıklarını yansıtan orta sınıf çocuklarına örnekler iken Simon ise o dönemdeki bir çalışan sınıf erkek çocuğu ne hissettiğini ve yaşadığını gösteren çalışan sınıf çocuklarına bir örnektir. Bu gerçekçi karakterler ile Chevalier okuyucularına 1901 ve 1910 yılları arasındaki gerçek yaşam ve gerçek insanlar hissini verir ve her insan farklıdır düşüncesini destekler.
Özet (Çeviri)
This thesis discusses the situation of women, men, and children and reflects their different perception and fulfillment of social beliefs in England between 1901-1910. Each character is unique so that they experience and feel differently in terms of their own thoughts and feelings; however social conventions were strict during the era. In the novel, women characters Kitty and Gertrude differ from each other in terms of their different perception and practices about maternity and their fulfillment of the role of an ideal wife. Jenny and Mrs. Baker reflect the situation of working class women. Middle-class men characters, Richard and Albert portray men's experiences during that era while Simon's father portrays working class men. Maude, Lavinia, and Ivy May are examples of middle-class children who show what the girls of the society experience and feel while Simon is an example of working class children who shows what a working class boy experiences and feels during that era. With these realistic characters, Chevalier gives her readers a sense of real people and real life between 1901-1910 and supports the idea that each person is different.