A study on the users prioritles for various characteristics of marinas
Kullanıcıların yat limanlarında aradıkları özellikler üzerine bir çalışma
  1. Tez No: 38580
  2. Yazar: ATİLA URAS
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ERDAL ÖZHAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Yat Limanı, Marina Sınıflandırması, Marmaris Netsel Marina, Bodrum Turban Marina, Marina, Marina Rating, Marmaris Netsel Marina, Bodrum Turban Marina
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 139
Özet
ÖZ KULLANICILARIN YAT LİMANLARINDA ARADIKLARI ÖZELLİKLER ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA URAS, Atila Yüksek Lisans Tezi, İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Erdal Özhan Ocak, 1995, 139 Sayfa Bu tez çalışmasında, yat limanı kullanıcılarının öncelik ve beklentileri araştırılarak marinaların sınıflandırılmalarında kullanılacak bir ölçüt oluşturulmuştur. Bu ölçüte ulaşılmada yat limanlarının çeşitli özelliklerinden oluşan, Marina Sınıflandırılması Kullanıcıların Öncelikleri Anketi, kullanılmıştır. Bu anket, Marmaris Netsel ve Bodrum Turban Marinalarında kullanıcılara uygulanmış ve her maddeye verdikleri önem ortaya çıkarılmıştır. Çıkan sonuçlar“önem puanlan'”na dönüştürülmüştür. Sonuçta, değişik önem katsayılarına sahip maddelerden oluşan Marina Sınıflandırması Anketi geliştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A STUDY ON THE USERS' PRIORITIES FOR VARIOUS CHARACTERISTICS OF MARINAS URAS, Atila M.Sc. in Civil Engineering Supervisor: Prof. Dr. Erdal özhan January, 1995, 139 Pages In this study, the priorities and expectations of marina users are questioned and a criteria to be used for the rating of marinas is developed. In the formation of this criteria, Marina Rating-Users1 Priorities Questionnaire, which consists of items about various characteristics of marinas was developed and used. This questionnaire had been applied to the users of Marmaris Netsel and Bodrum Turban Marinas and levels of importance they give to each item was reached. The results were converted into“scores of importance”. Finally, a Marina Rating Checklist which is formed of items with different weighed scores, is created using three different methods.