İslami değerlerin çalışan memnuniyetine etkisi: Bir katılım bankası uygulaması
The effects of islamic values on employee satisfaction: Aparticipation bank application
  1. Tez No: 385802
  2. Yazar: CEVDET KAYA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HALİL ZAİM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kur'an, Hadis, Çalışan Memnuniyeti, Ekip, Hikmet, İffet, Şecaat, Adalet, İnanç, Hilafet ve Malikül Mülkiyet, Qur'an, Hadith, Employee Satisfaction, Team, Wisdom, Virtue, Brave, Justice, Belief, Represents the name of Allah, and The property belongs to Allah
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fatih Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 147
Özet
Bu tez çalışmasının amacı; çalışan memnuniyeti kavramını günümüze kadar üretilen teoriler ve tarihsel bakış yönüyle anlatıp, ayrıca ekip kavramıyla ilişkini ortaya koyduktan sonra İslami Değerler ışığında ele almak, diğer yandan bir saha çalışması ile İslami Değerlerin Çalışan Memnuniyetine Etkilerinin Katılım Bankası örneğine değinmektir. Çalışmanın ilk kısmında kapsamlı olarak; çalışan memnuniyetinin tanımı, önemi, tarihsel seyri ve çalışan memnuniyetini etkileyen faktörler ile ekip kavramının çalışan memnuniyetiyle ilişkileri ele alınmıştır. İkinci kısımda; çalışma yaşamında İslami Değerlerin önemi ve İş Ahlakı ilişkileri yer almaktadır. Bunun yanı sıra; çalışan memnuniyetine İslami değerlerle bakış ile İslami değerlerle çalışan memnuniyeti arasındaki ilişki ele alınmıştır. Üçüncü kısımda yer alan saha çalışmasında İslami değerler ve çalışan memnuniyeti arasındaki ilişkiyi ölçmek için anket kullanılmıştır. Çalışmanın örneklemini 300 adet katılım bankası çalışanı oluşturmaktadır. Anketlerden elde edilen veriler; SPSS ve Smart-PLS 2.0 programları analizlerine tabi tutulmuştur. Analizler neticesinde, saha çalışmasının uygulandığı Kurumda İslami değerlerden; Hikmet, Şecaat, İffet, Adalet ve Mülk'ün anlamsız, İnsanın değeri ve Tevhidin anlamlı olduğu sonuçlarına ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
The main purpose of this thesis is defining the concept of emloyee satisfaction from theoretical and historical approaches, also figuring out the relationship with the concept of team and evaluating among Islamic values, finally exploring employee satisfaction in the case of Participation Bank. In the first chapter of study; definition, importance and historical course of employee satisfaction and facts which influence employee satisfaction having been mentioned comprehensively by covering the relationship of employee satisfation with the concept of team. In the second chapter; the emphasis of Islamic values on working life and relationships with Business Ethics having been covered. Also the view of employee satisfaction from Islamic values point of view, and relationship between Islamic values and employee satisfaction are explored. In the third chapter; the questionnaire was used to measure the relationship between fieldwork in Islamic values and employee satisfaction. The sample study consists of 300 bank personnel as attendant. The data obtained from the survey were subjected to SPSS, and Smart-PLS 2.00 analysis. Conclusion in analysis; Wisdom, Brave, Chastity, Justice and Property were meaningless, and reached the man's value and Tevhid were meaningful.