Dönüşümcü liderliğin çalışan bağlılığına etkisi
Effect of transformational leadership on employee's effect
  1. Tez No: 385801
  2. Yazar: ABDULLAH TÜLÜ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HALİL ZAİM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Lider, Liderlik, Liderliğin Tarihi Süreci, DönüĢümcüLider(Transformational Leadership), ÇalıĢan Bağlılığı, LMX, Leader-Member Exchange, DönüĢümcü Liderliğin ÇalıĢan Bağlılığına Etkisi, Leader, Leadership, Historical Of Leadership, TransformationalLeadership, Personel Commitment LMX, Leader-Member Exchange, Effect Of Transformational Leadership On Employee's Commitment
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fatih Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 99
Özet
Liderliğin tanımı ve tarihi süreçte yer almış liderlikle ilgili yaklaşımlar ve liderlik modelleri tanımlanmıştır. Bu tarihi süreçte dönüşümcü liderlik üzerine yapılan tanımlamalara yer verilmiştir. Dönüşümcü Liderliğin dört boyutu, on(10) adet karekteristik özelliği ve davranışsal özellikleri hakkında bilgi verilmiştir. Çalışan bağlılığı hakkında organizasyona ve lidere bağlılık üzerinde durulmuş ve LMX(Leader-Member Exchange) hakkında bilgi verilmiştir. Son olarak Dönüşümcü Liderliğin Çalışan Bağlılığının ölçmek için Kuveyt Türk bünyesinde BTde, Ürün geliştirmede, Çağrı Merkezinde, İdari Hizmetlerde, Haberleşmede ve 10 şubede toplam 165 kişi ile saha çalışması yapılmıştır. Bu çalışma sonucu Dönüşümcü Liderliğin 4 boyutundan 2 sinin Çalışan Bağlılığında etkili olduğu görülmüştür.
Özet (Çeviri)
The description of leadership will be given and in the historical process, approaches and models related to leadership will be identified. During this historical process includes the definitions about transformational leadership and its emergence. There is information about four dimensions and ten characteristic specialties and behavioral properties of transformational leadership. There are points about the commitment of worker in terms of the organization and the leader. Also information about LMX(Leader-Member Exchange) has been given. Finally, it has been done some field studies with 165 employees of KT Bank from IT, product development, call center, administrative services, communications departments and ten branches. As a result of this study it has been inferred that two of four dimensions of transformational leadership have effect on loyalty of the worker.