Yarın Mecmuasının tafsilli fihristi (1-10 sayılar)
Annotated index of the Magazine Yarın (1-10 issues)
  1. Tez No: 385856
  2. Yazar: SALMA MEİKEL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AHMET ÖZPAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Suphi Nuri, Yarın, tafsilli fihrist, İleri, Celal Nuri, Suphi Nuri, Tomorrow, annotated index, İleri, Celal Nuri
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 764
Özet
Yarın mecmuasının tafsilli fihristinin yapıldığı bu çalışma, dört bölümden oluşmuştur. Birinci bölümde Yarın mecmuası, sahibi, müdürü, başyazarı Suphi Nuri hakkında bilgiler bulunmaktadır. İkinci bölüm kronolojik sıraya göre, yazar adına göre ve konularına göre fihristi ihtiva etmektedir. Üçüncü bölüm mecmuadaki yazıların incelendiği bölümdür. Dördüncü ve son bölümde çeviriyazı metin yer almaktadır. Sonuç kısmında, çalışmanın bütünüyle ilgili ulaşılan yargılara yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
This study was made of the Annotated Index of the Magazine Yarın is composed of four parts. In the first part the magazines about tomorrow and the owner, manager, editor of contains information about Suphi Nuri. Chronological order according to the second part, which contains, according to the authors by name and subject index. The third section of the article in the magazine are studied. The fourth and final section is located in the transcriptions text. In the conclusion, reached in this respect are entirely related to the work of the judiciary.