Tesadüfi değişken dizilerinin istatistiksel yakınsaklığı
Statistical convergence of sequences of random variables
  1. Tez No: 386166
  2. Yazar: KÜBRA ELİF ET
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MAHMUT IŞIK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İstatistik, Statistics
  6. Anahtar Kelimeler: Dağılım Fonksiyonu, Tesadüfi Değişken Dizisi, İstatistiksel Yakınsaklık, Distribution Function, Sequences of Random Variables, Statistical Convergence
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İstatistik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 39
Özet
Üç bölümden oluşan bu çalışmanın ilk bölümünde, daha sonraki bölümlerde kullanılacak olan bazı tanım ve teoremler verilmiş ve istatistiksel yakınsaklığın bazı özellikleri incelenmiştir. İkinci bölümde tesadüfi değişken dizilerinin olasılıkda istatistiksel yakınsaklığı, tesadüfi değişken dizilerinin r-yinci momentte istatistiksel yakınsaklığı ve tesadüfi değişken dizilerinin dağılımda istatistiksel yakınsaklıği incelenmiştir. Son bölümde ise tesadüfi değişken dizilerinin yakınsaklığı, r-yinci momentte yakınsaklığı ve dağılımda yakınsaklığı incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In the first chapter of this thesis that consists of three chapters, we give some fundamental definitions and theorems which will be used in the next chapters and examine some properties of statistical convergence. In the second chapter we examine the statistical convergence in probability, statistical convergence in the rth moment, statistical convergence in distribution of sequences of random variables. In the last chapter we give convergence, convergence in the rth moment, convergence in distribution of sequences of random variables.