Campus-wide remote remote advisory services system
Kampüs uzaktan danışma sistemi
  1. Tez No: 38622
  2. Yazar: OĞUZ KAAN ÖNBİLGER
  3. Danışmanlar: PROF.DR. F. PAYİDAR GENÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Bilgisayar Destekli İşbirlik Çalışması, Groupware1, Grup İşbirlik Sistemi, Grup çalışması işbirliği, TCP/IP1, Kullanıcı/Hizmet, Soket Arabirimi. İV, Computer-Supported Cooperative Work, Groupware, Group Collaborative System, Workgroup Collaboration, TCP/IP, Client/Server, Socket Interface. m
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 118
Özet
ÖZ KAMPUS UZAKTAN DANIŞMA SİSTEMİ ÖNBİLGER, Oğuz Kaan Yüksek Lisans Tezi, Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticileri: Prof. Dr. F. Payidar Genç Dr. Attila Özgit Ocak, 1995, 118 sayfa. Bu çalışma ile, kampus çapında, bilgisayar destekli, etkileşimli bir danışma sistemi tasarım ve gerçekleştirimini amaçladık. Bu metin-tabanlı Bilgisayar Destekli İşbirliği uygulaması, kullanıcılarının olası sorun ve sorulan için, onları birleşik bilgisayar ağlarındaki danışmanlara bağlayarak destek verecektir. Bu danışmanlar etkileşimli olarak kullanıcılara yardım edebilecek ve hatadan kurtarma amacıyla işlemler yapabilecek kişilerdir. Tasarım çalışması, TCP/IP ile bağlanmış yerel bilgisayar ağlarından oluşan kampus çapındaki birleşik ağ üzerinde kullanıcı ı/hizmet yaklaşımını kullanmaktadır. Sistem bize iki avantaj sağlamaktadır. Birincisi kullanıcıların yararlanması ve istatistik, raporlama amacıyla her oturum için bilgilerin saklanması ve tekrar erişilebilmesidir. İkincisi ise, kullanıcının hangi danışmanın, sorunuyla ilgileneceği ve nasıl bağlantı kuracağını bilemeyebileceğidir. O anda en uygun danışmanı bulmak sistemin sorumluluğudur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT CAMPUS-WIDE REMOTE ADVISORY SERVICES SYSTEM ÖNBÎLGER, Oğuz Kaan M.S. in Computer Engineering Supervisor: Prof. Dr. F. Payidar Genç Co-Supervisor: Dr. Attila özgit January, 1995, 118 pages. Within this study, it is aimed to design and implement a campus-wide computer-supported advisery services system. This text-based, Computer Supported Cooperative Work application will support its users for their possible problems or questions, by connecting them to the advisers across the campus network, who may help the user by responding interactively or taking some action for recovery purposes. The design work utilizes the client/server approach with a campus-wide network consisting of multiple LANs connected via TCP/IP. One-to-one basis of the collaboration between humans fits well into the lower level client/server design approach of the system. The system provides us with two advantages. First, storing information for every conversation and retriving them back later, for the benefit of users and also for producing statistics and reports. The second is that a user may not know which adviser will be dealing with his/her problem and how to contact with. It is this system's responsibility to find the most appropriate, available adviser at the moment.