An object-based decentralized resource manager for heterogeneous computing environments
Çöktürel hesaplama ortamları için dağıtık nesne-tabanlı bir kaynak yöneticisi
- Tez No: 38623
- Danışmanlar: PROF.DR. F. PAYİDAR GENÇ
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Dağıtık (İşletim) Sistemler(i), Ağ İşletim Sistemleri, Açık Sistemler, Kaynak Yönetimi, Nesne Tabanlı, Nesne Yönelimli. iv, Distributed (Operating) Systems, Network Operating Systems, Open Systems, Resource Management, Object-Based, Object-Orientation. Ill
- Yıl: 1995
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 156
Özet
oz ÇOKTUREL HESAPLAMA ORTAMLARI İÇİN DA?ITIK NESNE-TABANLI BİR KAYNAK YÖNETİCİSİ ÖZGİT, Attila Doktora, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof.Dr. F. Payidar GENÇ Ocak 1995, 156 sayfa. Günümüzde kullanılan bilgisayar ağlan ile bağlanmış hesaplama ortamları, bağlı bulunan tüm kaynakların saydam ve bütünleşik olarak kullanılamamaları sorunu ile yaşamaktadır. Bu sorun, temel olarak işletim sistemi düzeyindeki çoktürellik (heterojenlik) nedeni ile ortaya çıkmaktadır. En temel gereksinim kullanıcının masasından küresel kaynaklara tekdüze erişim yeteneğidir. Bu çalışmada, çeşitli işletim sistemleri alfanda çalışan, nesne-tabanlı, merkezi olmayan deneysel bir kaynak yöneticisi tasarlanmış ve gerçekleştirilmiştir. Önerilen yazılım mimarisi, yüksek oranda çoktürellik içeren ortamlardaki kullanıcı gereksinimlerine uygun bir çözüm sağlamaktadır. MOONOS çoktürel yerel hesaplama ortamları arasında kaynak paylaşımı sağlamak için ajan-tabanlı, ölçeklenebilir bir kaynak yöneticisidir. Geliştirilen MOONOS hemen tüm çağdaş işletim sistemlerinde çalışabilen küçük, taşınabilir ve esnek bir kullanıcı alam hizmeti olarak sonuçlanmıştır. MOONOS'un bazı ayırdedici özellikleri şunlardır: tümüyle otonom ajanlar, karşılıklı işbirliğine dayanan mimari, bütük ve çoktürel ortamlarda çalışma yeteneği ve ölçeklenebilirlik.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN OBJECT-BASED DECENTRALIZED RESOURCE MANAGER FOR HETEROGENEOUS COMPUTING ENVIRONMENTS ÖZGİT, Attila Ph.D., Computer Engineering Supervisor: Prof.Dr. F. Payidar GENÇ January 1995, 156 pages. Today's networked computing environments suffer from not having a satisfactory level of seamless integration for global resources. This is mainly due to the heterogeneity issues at operating system level. The very basic requirement is the ability to access global resources uniformly from users' desktop. In this study, the design and implementation of an experimental object- based resource manager has been introduced for running under a variety of operating systems. The proposed software architecture provides a convenient solution for the needs of the users of highly heterogeneous computing environments. MOONOS (METU Object-Based Network Operating System) is an agent-based, scaleable resource manager for providing facilities to share resources across heterogeneous local computing environments. The implementation of MOONOS resulted in a compact, portable, and flexible user space service that can run on almost all contemporary operating systems. Some distinguishing features of MOONOS architecture are: fully autonomous agents, peer cooperation mechanism, ability to run in large and heterogeneous environments and scalability.