Gömülü sistemler üzerinde araç içi eğlence bilgi sistemi
In-vehicle infotainment system on embedded systems
  1. Tez No: 388291
  2. Yazar: ADİL KARAÖZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ERKAN ZERGEROĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Gömülü Sistem, Eğlence Bilgi Sistemi, Kablosuz, Embedded System, Infotainment System, Wireless
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gebze Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 58
Özet
Bu çalışmada, Cortex-A8 işlemcisine sahip olan OMAP4 gömülü sistemi (GS) kullanılarak gömülü sistemler üzerinde araç içi eğlence bilgi sistemi (EBS) tasarlanmıştır. GS kablosuz adaptör ile kablosuz modem haline getirilmiş, bu sayede EBS 'ye bağlanan her kablosuz cihaz (tablet, telefon vb.) EBS özelliğine sahip olmuştur. GS üzerinde samba sunucu kurularak kullanıcıların medya izleyip/dinleyip, dosya paylaşabileceği bir ortam oluşturulmuştur. Bluetooth özellikli, araç üzeri tanı (OBD2) sistemi kullanılarak EBS ekranına (yol bilgisayarı) ve kullanıcılara CAN (controller area network) veri yolundan araç bilgileri temin edilmiştir. GPS/4G modülü, GS ile entegre edilerek hem yol bilgisayarına hem de kullanıcılara internet ve yer bilgisi sunulmuştur. Tüm bu sistemin 4 farklı kablosuz cihaza kadar hizmet verdiği test edilmiş ve bunun sonucunda kavramsal kanıt (ing: proof of concept) çalışması ortaya konulmuştur.
Özet (Çeviri)
In this study, an in-vehicle infotainment system (IS) is proposed on embedded systems having an Cortex-A8 processor. Using a wireless network adaptor, the embedded system was used as a modem enabling other devices (tablet, phone e.t.c) connect to it as clients. An environment that users' media watch, listen, and share files, is from via the use of samba server installed on embedded system. Vehicle information is also provided to IS screen (navigation computer) and users, via a CAN bus interface integrated using on board diagnostic (OBD2) system. Internet access and location information is provided to both main navigation computer and to the users by integrating GPS/4G module with embedded system. The overall system can serve up to 4 different wireless devices and the results are provided as a proof of concept.