Türkiye'de seçilmiş bazı sektörlerde altyapı hizmetlerine özelleştirme yoluyla özel sektör katılımı
Public sector participation to infrastructure services via privatization in some chosen sectors in Turkey
  1. Tez No: 388915
  2. Yazar: NAİM IŞIK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AHMET KARAASLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Maliye, İşletme, Finance, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Altyapı, Özelleştirme, Altyapı Yatırımları, Infrastructure, Privatization, İnfrastructure İnvestments
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Maliye Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 151
Özet
Altyapı, bir yatırımın yapılabileceği yerde aranan ulaştırma, iletişim, enerji, su gibi maddi olanakları içermektedir. Ekonomik ve sosyal kalkınmanın en temel unsuru, iyi bir altyapı oluşumunun gerçekleştirilmiş olmasıdır. Bir anlamda altyapı, kalkınmanın ve refahın en önemli unsurudur. Bu hizmetlerin sunumu ve finansmanı kamu tarafından üstlenilmiştir. Ancak günümüzde farklı nedenlerden dolayı, altyapı hizmetleri sunum ve finansmanında özel sektöre başvurulmaktadır. Özelleştirme ile bütçe yükünün hafifletilmesi, ekonomide etkinlik ve verimliliğin arttırılması düşünülmektedir.
Özet (Çeviri)
Infrastructure consists of material resources such as transportation, communication, energy and water needed in an investment area. The basic component of economical and social reconstruction is the establishment of a good infrastructure. In a sense infrastructure is the most important factor of reconstruction and prosperity. The distribution and finance of these services are provided by public. However, for several reasons nowadays the distribution and finance of these services are done by private sector. With privatization it is aim to lower the estimates and increase economical effectiveness and efficiency.