Türk, İngiliz ve Meksika Hukukunda cinsel suç mağdurunun korunması
The protection of the sexual crime victim in Turkish, English and Mexican Law
- Tez No: 391412
- Danışmanlar: PROF. DR. ADEM SÖZÜER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hukuk, Law
- Anahtar Kelimeler: Cinsel suçlar, cinsel suç mağduru, Meksika hukukunda cinsel suçlar, İngiliz hukukunda cinsel suçlar, cinsel suç mağdurunun korunması, ikincil mağduriyet, Sexual crimes, sexual crime victim, sexual crimes in Mexican Law
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 178
Özet
Günümüz çağdaş hukuk anlayışında bireysel hak ve özgürlüklerin ön planda tutulması devletlerin suç politikasına etki etmekte, bu etki ise kendini özellikle suç tiplerine ilişkin kanuni düzenlemeler ile mağdura sunulan koruma alanının çerçevesinde göstermektedir. Bu çalışmada Türk, İngiliz ve Meksika ülke mevzuatlarında cinsel suç tiplerine ilişkin kanuni düzenlemeler ile mağdurun ceza muhakemesi sürecindeki konumu değerlendirilerek üç ülke ceza adalet sisteminde teori ve pratik açıdan mağdurun korunmasına yönelik yaklaşımlar izah edilmektedir.
Özet (Çeviri)
Today's modern understanding of law accepts the individual rights and freedoms on the front line that causes an effect on states in their crime policy and such an effect shows itself in the frame of protection offered to the victim through legal arrangements. In this study the legal regulations of sexual crimes and the position of their victims in the criminal procedure will be evaluated in Turkish, English and Mexican Law by the approach of three countries in the protection of victims in the criminal justice system in theory and practical aspects related to these crimes. iv