Kırım'da turizm endüstrisi ve bölgesel kalkınma açısından rekreasyon ve turizm potansiyelinin değerlendirilmesi
Crimea tourism industry and the evaluation of recreation and tourism potential in terms of regional development
- Tez No: 391425
- Danışmanlar: PROF. DR. MİTHAT ZEKİ DİNÇER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Turizm, İşletme, Tourism, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Boş Zaman, Alternatif Turizm, Rekreasyon, Turizm Endüstrisi, Kırım'da Turizm, Leisure, Alternative Tourism, Recreation, Tourism Industry, Tourism in Crimea
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 193
Özet
Günümüzde yaşam standartlarının yükselmesi, gelirin, sosyal hakların artması, kentleşmenin ve iş yaşamının getirmiş olduğu sıkıntı ve stres nedeni ile insanların turizm faaliyetlerinden beklenti, istek ve tercihleri değişmektedir. Ülkeler turizm pazarından aldıkları payı artırabilmek için bu beklenti, istek ve tercihleri karşılayacak turizm türlerini planlamak ve geliştirmek zorundadırlar. Alternatif Turizm kavramı kitle turizminden farklı bir ürün sunumunu ifade etmektedir. Alternatif turizm ürünlerini geliştirmek demek, aynı zamanda turizm ürünlerini koruyarak gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak anlamına gelmektedir. Turizm sadece yazın yapılan bir aktivite değil, tüm yıla yayılan faaliyetler bütünüdür. Bu nedenle, alternatif turizm çeşitlerinin önemi ortaya çıkmaktadır. Tezin amacı Kırım'ın turizm endüstrisinin önceki ve mevcut durumunu araştırıp, değerlendirmeler yapmaktır. Kırım'ın rekreasyon ve turizm potansiyelinin gelişimi, özellikleri, turizm çeşitleri, varolan sorunlar ve çözüm yolları üzerinde durularak, elde edilen bulgular ortaya konacaktır.
Özet (Çeviri)
Nowadays living standards, income, social rights, increasing urbanization and the business has been brought trouble and stress of life of people with expectations from tourism activities, desires and preferences varies. Countries to increase their share of the tourism market expectations, to meet their wishes and preferences the need to plan and develop tourism types. From mass tourism, alternative tourism concept refers to a different product offering. Alternative tourism means developing tourism products, at the same time preserving the means to ensure that future generations can enjoy them. In this sense, tourism is an activity conducted not only in summer, but all year-round is a set of activities. Therefore, the importance of alternative forms of tourism is emerging. The aim of the thesis of the previous and the current status of Crimea investigate the tourism industry, is to make assessments. Besides, the goal of working, Crimea recreation tourism development, characteristics, types of tourism, and ways to solve these problems investigated and existing available results is to reveal.