Küreselleşme ve KOBİ'lerin Türkiye-Japonya örnekleri
Globalization:SMEs example of Japanese and Turkish
  1. Tez No: 391624
  2. Yazar: MEHMET ÇAY
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. RAMAZAN KURTOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Küreselleşme, Küresel İşletmeler, İnsan Kaynakları Yönetimi, KOBİ, Türk KOBİ'leri, Japon KOBİ'leri, Globalization, Global Business, Human Resource Management, SME, Turkish SMEs, Japanese SMEs
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 95
Özet
Bu çalışmada; küreselleşme, KOBİ'ler ve Türk Japon KOBİ'leri üzerinde durulmuştur. Küreselleşmenin; geçmişi, günümüzü ve etkileri üzerine çalışılmıştır. Küreselleşme kapsamında, çokuluslu işletmeler, çokuluslu işletmelerde insan kaynakları yönetimi, kariyer yönetimi, KOBİ'lerin globalleşmesi başlıkları incelenmiştir. KOBİ'lerin eksi ve artıları, KOBİ'lerin Türkiye ve Japonya'da kabul edilen tanımları verilmiştir. Finansal açıdan Japon ve Türk KOBİ'lerinde; öz kaynaklar, finans yönetimi, finansman temini başlıkları üzerinde çalışılmıştır. Sonrasında ise, Türk ve ağırlıklı olarak da Japon KOBİ'lerinin dünü, bugünü üzerinde durulmuştur. Bu aşamada, iki ülkenin ekonomik hayatlarının şekillenişi, KOBİ'lerin farklı açılardan ekonomideki yeri, küreselleşen KOBİ'ler, yenilikçi KOBİ'ler ve yeni eğilimler üzerinde çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study; it is focused on globalization, SMEs, Turkish and Japanese SMEs. It is worked on the past, present and impact of globalization. In the context of globalization; it is examined that the title of multinational corporations, human resource management in multinational enterprises, career management, globalization of SMEs . It is given pros and cons of SMEs and also the accepted definitions of SMEs in Turkey and Japan, In financial terms the topics of own resources, financial management, financial assurance are studied. Moreover, Turkish and mainly Japanese SMEs` yesterday, today has been emphasized. At this stage, the formalization of the economic life of the two countries; the different places of SMEs from different angles, globalized SMEs, innovative SMEs and the new trends have been studied.