Research and study of developing an integrated entrepreneurial and innovative co-design thinking model and toolkit
  1. Tez No: 392421
  2. Yazar: NOMAN AZİZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NADER HASSANIN AHMED NADA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Tasarım Düşüncesi, İnovasyon, Girişimciliğe Entegre Sistem, Girişimci Tasarım Düşüncesi, Design Thinking, Innovation, Entrepreneurship Integrated design Thinking-Model, Entrepreneurial Design Thinking
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Fatih Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnovasyon ve Girişimcilik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 110
Özet
Tasarımsal Düşünme (TD), yeni ürün/hizmet geliştirmede donanımsal sorunları çözmeye, modernize etmeye, yenilik geliştirmeye komuta eden bir model haline gelmektedir.Şu anda, bir çok tasarımsal düşünme metodu uygulayıcılar uzmanlar ve okullar tarafından uygulanmaktadır.Ama henüz standart bir form olmadığı için, tasarımcılar açışından karışıklar meydana gelmektedir. Eleştiriler Tasarımsal Düşünmenin zayıf yönleri ifşa etmiştir. Bu zayıf yönler; girişimcilik bakış açısı eksikliği, proje başlamadan planlama, uzmanların görüşlerine yer verilmemesi ve tasarımcının ekipten bağımsız çalışmasıdır. Bu model Dünyada şirketler okullar ve literatürde uygulanan 17 farklı Tasarımsal Düşünme modelinin kombinasyonudur. Geliştirilen araçların seçimi ve basitleştirilmesi, mevcut Tasarımsal Düşünme laboratuvarında mezun öğrencilerimiz tarafından yapılan deneylerle yapılmıştır. Bu araştırma aynı zamanda deneysel olarak onaylanmış kantatif metot, anket ekipmanları ve uzmanlar eşliğinde nitel metot ve TD uygulayıcıları röportajlarını içerecektir. Biz aynı zamanda sunduğumuz bu modelin sanayiye , iş dünyasına ve girişimcilere kendi girişimlerinde yeni ürünler servisler ve işlemler yeni yatırımlar gerçekleştirmede pazar paylarını genişletmede daha inovatif ve daha teknik çalışmalar gerçekleştirmelerine katkı sağlayacağını umuyoruz.
Özet (Çeviri)
Design thinking is now becoming one of commanding outfits to solve, revamp and innovate new products/services. Currently, there are numerous design thinking methods adapted by practitioners, schools and experts. But lacking of its standard form yet, confuses designers thus brings critical views and concerns on surface. Critics have exposed weak areas of design thinking. Some of the dimness includes its lacking in entrepreneurialism aspect, planning of project before start, expert's opinion is not taken under consideration and designers work instead of team. This model will be generated by comparison of 17 different design thinking models being used throughout the world –either by schools, companies or in literature. Selection and simplification of tools will be based on experimentation projects with our graduate students in our Design Thinking lab. This research will be also empirically validated by quantitative method, survey instruments and qualitative method through some experts and DT practitioners' interviews. We also wanted to make sure that our proposed model is going to help industries, businesses, and startups to be more innovative in their approaches and techniques to introduce and develop new products, services, and processes to their customers and establish new ventures and widen their market.