Hafif raylı sistem araçlarında bakım iyileştirmesi
Advanced maintenance in light rail vehicles
  1. Tez No: 392813
  2. Yazar: FATİH ÖGE
  3. Danışmanlar: PROF. DR. TUNCER TOPRAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ulaşım, Transportation
  6. Anahtar Kelimeler: Bakım, Bakım Yöntemleri, Onarım, Kaza, Arıza, Maintenance, Maintenance Process, Accident, Detection
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 94
Özet
Günümüzde nüfusun giderek artması, ulaşım araçlarına da talebin artmasına sebep olmaktadır. Diğer toplu ulaşım araçlarına göre hem ekonomik hem de kolay bir türü olan hafif raylı sistem araçlarının kullanımı son zamanlarda artış göstermekte, günümüz teknolojinin gelişmesiyle paralel olarak bu sektöre ait firmalar hızla çoğalmaktadır. Firmalar, birbiri ile rekabet ederek insanoğluna daha kaliteli daha sağlam ve ucuz araçlar üretmek için yarış halinde bulunmaktadırlar. Hafif raylı sistem araçları, satın alındıktan sonra işletmeciler tarafından kullanılırken bu araçların daha uzun süreli, verimli ve insanların zarar görmeyeceği şekilde kullanılması mecburiyetindedirler. Bu sebeple, aracın bakımına büyük önem verilir. Günümüzde çeşitli araç bakım türleri mevcut olunmakla beraber, her işletmeci bunu sürekli iyileştirmektedir. Kullanılan hafif raylı sistem araç bakım türleri, maliyet, işçi performansı, müşteri güvenliğini etkileyeceği için bu bahsedilen esaslara uygun bir araç bakım yöntemi kullanılır ve günümüz teknolojisi geliştiği için sürekli yenilenmesi gerekir.
Özet (Çeviri)
Today, the rise of the population has led to increased demand in the transport. According to other public transport, both economically and use of light rail vehicles with a simple type recently on the rise, in parallel with the development of today's technology companies of this sector is increasing rapidly. Companies are competing with each other to mankind better quality than they are in a race to produce a robust and inexpensive vehicles. After purchasing of light rail vehicles by administrator, they are obligated to use of that vehicles efficiently and long-term using while vehicles are operating on rail. Therefore, great importance is given to the vehicle's maintenance. Today, there are various vehicle maintenance and all administrators continually improve it. Types of maintenance must be renewed continuously. Because ıt will be effected cost, employee performance and passenger safety.