Kamu yönetiminde güven olgusu
Trust fact in public administration
- Tez No: 393091
- Danışmanlar: DOÇ. DR. HÜLYA EŞKİ UĞUZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
- Anahtar Kelimeler: Kamu Yönetimi, Güven, Kamu Kurumlarına Güven, Public Administration, Trust, Trust In Public Institutions
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 81
Özet
Güven hem kişisel hem toplumsal hem de siyasal ilişkiler bakımında büyük öneme sahiptir. Geleneksel yönetim anlayışının yerini yeni yönetim anlayışının almasıyla güven kavramının kamu yönetimi alanında önemi artmıştır. Çalışmanın amaçlarından birisi; öncelikle farklı disiplinlerde geniş inceleme alanı bulan güven kavramı hakkında tanımlara, ortak noktalara ulaşıp güvenin kavramsal boyutuyla ilgili literatür taraması yapmaktır. Bir diğer amacı ise diğer çalışmalardan farklı olarak kamu kurumlarına duyulan güveni yöneten-yönetilen ilişkisi bağlamında ele almak, kamu kurumlarına karşı artan güvensizliği incelemek ve bu güvensizliğin sebepleri ve sonuçları hakkında bir kanıya ulaşmaktır.
Özet (Çeviri)
Trust is of a great importance in both personal and social as well as political relations. Importance of trust notion in public administration has increased as new management concept took place of traditional management concept.One of the objectives of the study; is primarily to review the literature regarding the conceptual dimension of trust by reaching the description, common grounds about trust concept which has wide study area in different disciplines. Another purpose of this study which makes it different than other studies, is to adress trust in public institutions in the context of manager-managed relationship, examine increasing mistrust against public institutions and reach a conclusion about the causes and consequences of this mistrust.