Düşük bütçelı̇ fı̇lm yapımı ve senaryo: Mustafa'nın Pembe Ayakkabıları
Low budget film production and scenario: Pink Shoes of Mustafa
  1. Tez No: 393611
  2. Yazar: AYTEK UĞUR ÇAN
  3. Danışmanlar: ÖĞR. GÖR. TEVFİK ÖZCAN BAŞER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Radyo-Televizyon, Sahne ve Görüntü Sanatları, Radio and Television, Performing and Visual Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Senaryo, Film, Sinema, Düşük Bütçeli Film, Scenario, Film, Cinema, Low Budget Film
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kadir Has Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sinema Televizyon Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 84
Özet
Senaryo yazıp, bir film çekmek pek çok insanın yapmak istediği ama harekete geçme vakti geldiğinde ise durup düşündüğü zor bir olaydır. Başlangıçta güzel bir fikir gibi gözükse de doğru planlanmayan bir film çekimi zamanla büyük bir hayal kırıklığına dönüşebilir. Her ne kadar günümüzde teknolojinin sunduğu imkanlar genişlese de, film çekimi zaman, planlama ve emek isteyen bir uğraştır. Bu tez çalışmasının hazırlığında bazı düşük bütçeli filmler araştırılarak, bu filmlerin nasıl çekildiği ve bütçelerini etkileyen temel unsurların neler olduğu hakkında araştırma yapılmıştır. Neticesinde düşük bütçeli olarak planlanan Mustafa'nın Pembe Ayakkabıları adlı film senaryosu hazırlanmıştır. Film, ayakkabılarıyla konuşan Mustafa isimli genç bir adamın hayatı üzerinden farklı düşüncelerdeki insanların ön yargılarını ve ilişkilerini sorgular.
Özet (Çeviri)
While scriptwriting and film making is a common dream of many people, when it comes to taking action, it becomes clear that it is a difficult process which causes them to stop and think. At first, making a movie may seem easy but if it is not properly planned, it can easily turn out to be a major disappointment down the line. Although today's technology offers many opportunities and widens the scope, filming requires a lot of time, planning and effort. During the preparation of this thesis, an analysis was done on a few low budget films in order to define the main factors that affected the budget. As a result of this research, the film of Mustafa's pink shoes, which was planned as a low budget film, was created. The movie questions the prejudices and relations of people with different mindsets through the life of a young man named Mustafa who talks to his shoes.