A three player network formation game
Üç oyunculu şebeke oluşturma oyunu
  1. Tez No: 393798
  2. Yazar: MERVE SARIIŞIK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET BARLO
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: S¸ebeke olu¸sturma, eksiksiz ¸sebeke, verimlilik, dinamik oyun, Markov denge, Network Formation, complete graph, efficiency, dynamic game, markov equilibrium
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Sabancı Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 53
Özet
Verimlilik ve dengenin istikrarı, şebeke literatüründe en sık tartışılan konulardır. Currarini ve Morelli 2000 tarihli makalelerinde; oyuncuların sıralı bir şekilde hem bağlantı kurmayı teklif ettiği hem de kazanç talep ettiği işbirliksiz oyun teorisi modellerinde, şebekelerin değerinin boyut monotonluğuna uyum sağlamaş halinde her dengenin verimli olduğunu göstermektedir. Bizim sıralı oynanan 3 oyunculu şebeke oluşturma oyunumuzun kazanç dağılımı oyuncuların taleplerine dayanmamaktadır. Oyuncular kişisel kazançlarını göz önünde bulundurarak iki oyunculu şebekelerin parçası olmayı, üç oyunculu şebekelere tercih etmektedir. Fakat, üç oyunculu şebekeler en yüksek toplam değeri üretir, ve dolayısıyla verimlidir. Verimli ve eksiksiz olan şebekelerin alt oyun kusursuz Nash dengesi ve hatta“􀀀kusursuz denge ile elde edilebildiğini göstermekteyiz. Ardından, oyunumuzu literatürde sıkça kullanılan çeşitli tekrarlı oyun formülasyonlarına çevirmekteyiz. ”Sıfır-hafıza" (Markov) stratejilere odaklanmakta ve sonucumuzun hala geçerli olduğunu göstermekteyiz.
Özet (Çeviri)
Efficiency and stability are the two most widely discussed issues in the networks literature. Desirable networks are such that they combine efficiency and stability. In Currarini and Morelli's (2000) non-cooperative game-theoretic model of sequential network formation, in which players propose links and demand payoffs, if the value of networks satisfy size monotonicity (i.e. the efficient networks connect all players in some way or another), then each and every equilibrium network is efficient. Our sequential game is not endogenous in terms of payoff division. The setting is such that players prefer being part of a two player network, although three player networks generate the greatest total value. However, we present our result that, the efficient complete graph is sustainable as a subgame perfect equilibrium as well as a trembling{hand perfect equilibrium. We further our analysis by examining various repeated game formulations that are most frequently used in the literature. We focus on“zero{memory”(Markov) strategies and show that our conclusion still holds under“zero{memory”(Markov) subgame perfection.