Experimental determination of the stiffness of connected parts in preloaded bolted joints
  1. Tez No: 3956
  2. Yazar: NİHAT YILDIRIM
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. İ. HÜSEYİN FİLİZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Cıvatalı Bağlantı, Önyük, Yaylanma Katsayısı
  7. Yıl: 1988
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 78
Özet
ÖZET ÖN YÜKLEMELİ CIVATALI BA?LANTILARDA BA?LANAN PARÇALARIN YAYLANMA KATSAYISININ DENEYSEL OLARAK HESAPLANMASI YILDIRIM, Nihat Yüksek Lisans Tezi, Makina Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi : Doç. Dr. i. Hüseyin FİLÎZ Eylül 1988, 68 Sayfa Bu tez ön yüklemeli cıvatalı bağlantılarda, bağlanan parça ların yaylanma katsayısının deney yapılarak bulunması üzerinedir. Bu çalışmada, yapılacak deneyler için yeni bir metod geliş tirildi ve deneylerin yapılacağı bir düzenek hazırlandı. Daha sonra bağlanan parçaların kalınlıkları eşit ve farklı olacak şekilde değişik cıvata çapları ve değişik toplam parça kalınlıkları için bir seri deney yapıldı. Bu deneylerin sonuçları, bağlanan parçaların yaylanma katsa yısının hesaplanması için daha önceden önerilen formüllerin sonuç ları ile karşılaştırıldı ve parçaların yaylanma katsayısının hesaplanması için yeni bir formül önerildi.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT EXPERIMENTAL DETERMINATION OF THE STIFFNESS OF CONNECTED PARTS IN PRELOADED BOLTED JOINTS YILDIRIM, Nihat M.S. in Mechanical Engineering Supervisor : Assoc. Prof.Dr. i. Hüseyin FİLİZ September 1988, 68 Pages This thesis is on the experimental determination of stiffness of connected parts in preloaded bolted joints. In this study, an experimental method was developed and an apparatus was designed to perform the experiments. Then, a series of experiments, with different bolt diameters and different total thickness of connected parts, were performed using connected parts of equal and different thicknesses. The experimental results were compared with results of other suggested formulas and a new formula was suggested for the calculation of stiffness of connected parts. Key Words : Bolted joint, Preload, Stiffness. m