Türkiye'deki Cittaslow kentleri yerel yönetimlerinin destinasyon pazarlaması uygulamaları: Vize ilçesi örneği
Destination marketing applications of Cittaslow local governments in Turkey: Sample of Vi̇ze county
  1. Tez No: 396591
  2. Yazar: AYKUT PAJO
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. KAPLAN UĞURLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, İşletme, Tourism, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sürdürülebilir Kalkınma, Yerel Yönetimler, Destinasyon Pazarlaması, Cittaslow, Yavaş Şehir, Sustainable Development, Local Governments, Destination Marketing, Cittaslow, Slow City
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kırklareli Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 186
Özet
Bu tezin konusu;“Türkiye'deki Cittaslow kentleri yerel yönetimlerinin destinasyon pazarlaması uygulamaları: Vize İlçesi örneği”dir. Çalışmanın amacı; sürdürülebilir bölgesel kalkınmada ve destinasyon olmada kentlerin marka haline gelmesine katkı sağlayan uluslararası Cittaslow Ağı'nda yer alan Vize ile Türkiye'de yer alan diğer Cittaslow'lar olan Seferihisar, Gökçeada, Akyaka, Taraklı, Yenipazar, Perşembe, Yalvaç ve Halfeti kentlerinin yerel yönetimlerinin pazarlama sorunlarına yaklaşımlarını ve uygulamalarını incelemek ve çözüm önerileri sunmaktır. Araştırma nitel araştırma yöntemi olan yarı yapılandırılmış görüşme tekniği kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Yarı yapılandırılmış görüşme tekniği ile elde edilen nitel veriler, içerik analizi tekniği kullanılarak çözümlenmiştir.
Özet (Çeviri)
The issues of this thesis are destination marketing applications of Cittaslow local governments in Turkey: Sample of Vize County. The purposes of this study are to examine the approaches of the local authorities in Turkey that are in the Cittaslow Network to the marketing problems and to provide solutions. Vize, Seferihisar, Gökçeada, Akyaka, Taraklı, Yenipazar, Perşembe, Yalvaç and Halfeti are the cities in Turkey which are in the international Cittaslow network that contributes to emergence of the cities as brands on behalf of sustainable regional development and of being a destination. The research was carried out by using the semi-structured interview technique as a qualitative research method. The qualitative data obtained by using semi-structured interviews were analyzed by content analysis technique.