Çoruh Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında Hisar (Oltu) Orman İşletme Şefliğinin amenajman ve silvikültür planlarının değerlendirilmesi
Evaluation of the renovated management and silviculture plans of Hisar (Oltu) Forest Administration in the Scope of the Coruh River Watershed Rehabilitation Project
  1. Tez No: 397161
  2. Yazar: TUBA NARŞAP
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SİNAN GÜNER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ormancılık ve Orman Mühendisliği, Forestry and Forest Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Silvikültür Planı, Amenajman Planı, Çoruh Nehri Rehabilitasyon Projesi, Oltu-Hisar, Silvicultural planning, Management plan, Çoruh River Watershed Rehabilitation Project, Oltu-Hisar
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Artvin Çoruh Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Orman Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Silvikültür Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 94
Özet
Bu araştırma, Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi Kapsamında Hisar (Oltu) Orman İşletme Şefliğinin yenilenen Amenajman ve Silvikültür Planlarının değerlendirilmesi amacıyla yapılmıştır. İlk önce Türkiye'deki beş yıllık kalkınma planları ile birlikte ormancılık sektöründeki planlama mantığı araştırılmış, süreç içerisindeki gelişmeler ortaya konulmuştur. Amenajman planları ve silvikültür planlarındaki iş ve işlemler Hisar Orman İşletme Şefliğindeki uygulamalar dikkate alınarak değerlendirilmiştir. Ekosistem tabanlı fonksiyonel orman amanejmanı anlayışına göre yenilenen Hisar Orman İşletme Şefliğinin Çoruh Nehri Havzası Eylem Planı amaçlarına da uygun olarak yeni yaklaşımlarla bir silvikültür planı örneği hazırlanmıştır.
Özet (Çeviri)
This study was carried out to evaluate the renovated management and silviculture plans of Hisar (Oltu) forest administration in the scope of the Çoruh River Watershed Rehabilitation Project. At the first stage of the study, 5 - year national development plans were evaluated in terms of forestry to understand the planning approach and process in Turkey. Works and processes in Management and silviculture plans were evaluated by considering the applications in Hisar Forest Administration. A sample silviculture plan was prepared conveniently with the targets determined in Coruh River Watershed Action Plan in the study for Hisar Forest Administration facing a renovation process according to an ecosystem based functional forest management approach.