Çat aleviliği
Alevism in Çat
- Tez No: 397540
- Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET ZEKİ İŞCAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: Çat, Alevilik, İnanç, İbadet, Çat, Alevism, Faith, Worship
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Atatürk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 115
Özet
Bu çalışma bir giriş, iki bölüm ve bir sonuçtan oluşmaktadır. Giriş bölümünde araştırma ile ilişkili bazı bilgiler, araştırmanın amacı ve yöntemi ifade edilmiştir. Birinci bölümde Alevi inanç ve ibadetleri, ikinci bölümde ise Alevilerin sosyal kurumları ve Alevi Sünni ilişkileri hakkında bilgi verilmiştir. Sonuç bölümünde Alevi inanç ve kültürel unsurlarının İslam Mezhepler Tarihi açısından bir değerlendirilmesi yapılarak bir sonuç çıkarılmaya çalışılmış, Türk Kültür Tarihine bir katkı sunulmak istenmiştir.
Özet (Çeviri)
This work consists of an introduction , two section and a conclusion. In addition to some information about the research, the purpose ,method of research were mentioned in introduction part. In the first section , there is some information about belief and worship of Alevi. In the second section , there is some information about the social instution of Alevi and the relationship of Alevi and Sunni. In conclusion section , there is an eveluation of the religious and cultural elements of Alevi in terms of Islamic Sects History. In this way ,it was tried to provide benefit to Turkish Cultural History.