Repetition in film form the case of Kim Ki-duk
Film formunda tekrar Kim Ki-duk örneği
- Tez No: 398153
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AHMET GÜRATA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sahne ve Görüntü Sanatları, İletişim Bilimleri, Performing and Visual Arts, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: Tekrar, Film Formu, Anlatı, Kim Ki-duk, Repetition, Film form, Narrative, Kim Ki-duk
- Yıl: 2015
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Ekonomi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Medya ve Görsel Çalışmalar Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 95
Özet
Bu tez temel olarak film formunda tekrarla ilgilidir. Anahtar bir kavram olan tekrar birçok farklı formda kendini gösterir. Felsefede tekrar üzerine farklı anlayışlar söz konusudur. Sistematik bir şekilde yapılandırıldığı sanat formlarında, tekrar temel unsurlardan biridir. Film formunda ise, fonksiyonlarını daha iyi anlamamıza yardım eden bazı konseptler bulunmaktadır. Bu tezin ana meselesi, film formundaki bu kavramları kullanarak ve felsefedeki tekrar anlayışlarını temel alarak üç temel tekrar tipi belirlemektir. Bu tekrar tipleri; bilgilendirici, yapılandırıcı ve şiirsel tekrarlardır. Örnek çalışma olarak; bu oluşturulan tipler temel alınarak, eşsiz sinematik tarzıyla amatör-otör bir yönetmen olan Kim Ki-duk filmleri incelenmektedir.
Özet (Çeviri)
This thesis mainly deals with repetition in film form. Repetition which is a key concept shows itself in many different forms. In philosophy there are several perceptions at stake. In art forms in which it is structured systematically repetition is one of the basic elements. As for film form, there are concepts that help us to understand the function of it. The basic concern of this thesis is constructing three basic repetition types by grounding on the perceptions of repetition in philosophy by also using basic concepts of repetition in film form. These types of repetitions in film form are specified as informative, constructive and poetic repetitions. As the case study, the films of Kim Ki-duk who is an amateur-auteur director with a unique cinematic style are analyzed on the ground of these constructed types.