The relationship between the Ottoman Empire and Kanem-Bornu during the reign of Sultan Murad III
Sultan III. Murat döneminde Osmanlı İmparatorluğu ile Kanem-Bornu arasındaki ilişkiler
  1. Tez No: 398171
  2. Yazar: SEBASTİEN FLYNN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET AKİF KİREÇCİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tarih, History
  6. Anahtar Kelimeler: Osmanlı İmparatorluğu, Kanem-Bornu, III. Murat, İdris Alooma, Afrika, Sahra ticareti, Tripoli, Ottoman Empire, Kanem-Bornu, Murad III, Idris Alooma, Africa, Sahara trade, Tripoli
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Ekonomi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 155
Özet
Bu tez Sultan III. Murat ve Kral İdris Alooma dönemlerinde Osmanlı İmparatorluğu ile Kanem-Bornu arasındaki ilişkiler üzerine odaklanmaktadır. Osmanlı İmparatorluğu'nu Afrika'ya yönlendiren ana faktörlerden birinin tarihi, Sahra ticareti konu alınmaktadır. Osmanlıların ve Kanem-Bornu'nun Tripoli'deki tarihlerine değinilecektir. Sultan III. Murat döneminde Osmanlı İmparatorluğu'nun Tripoli ve güneyindeki bölgelerde oynadığı role bakılacaktır. Bu araştırma ile 16. yy'ın ikinci yarısında Osmanlı İmparatorluğu'nun Afrika'daki durumuna genel olarak değinilmeye çalışılacaktır.
Özet (Çeviri)
This thesis focuses on the relationship between the Ottoman Empire and Kanem-Bornu during the reign of Sultan Murad III and that of mai Idris Alooma. It looks at the history of one of the main factors that led the Ottoman Empire in Africa, the Sahara trade. It describes the history of both the Ottomans in Tripoli and that of Kanem-Bornu. It looks at role that the Ottoman Empire played in Tripoli and the regions south of it during the reign of Sultan Murad III. This research tries to help give context to the Ottoman Empire in Africa during the second half of the sixteenth century.