Uluslararası pazara giriş stratejileri: Gana ülkesinde bulunan Türk gıda firması üzerine bir araştırma
International market entry strategies: Case study of Turkish food firm in Ghana
- Tez No: 398363
 - Danışmanlar: DOÇ. DR. FİGEN YILDIRIM
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: İşletme, Business Administration
 - Anahtar Kelimeler: İhracat, İthalat, Uluslararası Pazarı, Pazara Giriş Stratejisi, Exportation, Importation, International Market, Market Entry Strategy
 - Yıl: 2015
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
 - Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 110
Özet
Bu çağdaş ticaret atmosferinde, her fırma müşteri potansiyelini genişletmek çabasındadır. Gelişmiş ülkelerdeki fırmalar, gelişmekte olan ülkelere üretimi tamamlanmış olan ürünleri ithal edebilmek için bir takım metot ve prosedür kurmaktadır. Aynı zamanda, gelişmekte olan ülkelerdeki fırmalar gelişmiş ülkelere ham ve yarı işlenmiş ürünler ihraç etmektedir. Ürünlerin sınırlar arasında ihraç ve ithal edilebilmesi birçok karakteristik özelliklere, kurallara, belgelere, metot ve stratejilere bağlıdır. Bu tüm strateji ve kurallar ülkeye göre değişiklik arz etmektedir. Fırmalar, girmeye niyetlendikleri uluslararası piyasaya uygun olan prosedür ve stratejileri araştırıp uygulamak zorundadır. Bu çalışmanın hedefi, Accra Star fırmasının Gana'nın piyasasına girerken hangi uluslararası pazarlara giriş stratejilerini kullandıkları ve bu piyasada varlığını sürdürmek için hangi iş stratejilerine başvurduklarını belirlemektedir. Bu çalışma uluslararası pazarlara giriş stratejisini ve onunla ilişkili kavramlar, faktörler ve özellikleri ortaya çıkardı. Son olarak Accra Star fırması ve fırmanın ununu kullanan fırıncılarla ropörtaj yapıldı. Ropörtajdan alınan sonuclar incelendi.
Özet (Çeviri)
In this contemporary business atmosphere every firm is putting in more effort to expand it's customer base. Firms in developed countries are establishing methods and procedures that will enable them export finished products to developing countries. At the same time, firms in developing countries are exporting raw and semi-finished products to developed countries. The exportation and importation of products across borders invlove many features, characteristics, regulations, documentations, methods and strategies. All these strategies and regulations are unique to every country. Firms have to research and adopt the appropriate procedures and strategies that will suit the international market it intents to enter. The aim of this research work is to determine which international market entry strategy Accra Star firm used to enter into Ghana market and what business strategy they have empolyed to sustain their existence in the market. The research identified the international market entry strategy and associated concepts, factors and characteristics. Lastly, interview was conducted with Accra Star firm and bakerers who use Accra Star flour. The results that was obtained from the interview were analysed.