Document tracking and inspector assignment system
Evrak kayıt ve müfettiş görevlendirme sistemi
  1. Tez No: 398762
  2. Yazar: RECEP SİNAN ARSLAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. LAMİ KAYA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Müfettiş Görevlendirme, Evrak Kayıt, Java2EE, Ext Gwt Altyapısı, Google Map API, Inspector Duty Assignment, Document Tracking, Java2EE, Ext Gwt Framework, Google Map API
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 76
Özet
ÖZET Tez çalışmasında, müfettişlerin görevlendirilmesi ve görevlendirme evraklarının yönetimi işlemlerini yapmak üzere“evrak yönetimi ve müfettiş görevlendirme”programı tasarlanmaya ve gerçekleştirilmeye çalışılmıştır. Bu sistem, müfettişlere görev olarak verilmek üzere gelen evrakların belirli bir standart dâhilinde kaydının alınması, işlenmesi, gerekli hallerde filtrelenmesi, filtrelenen evrakların harita üzerinde gösterilmesi, ihtiyaç duyulan istatistiki verilerin derlenmesi ve bu evrakların görevlendirilmesi fonksiyonlarına sahiptir. Hazırlanması planlanan programın, öncelikle gereksinimleri belirlenmiş, sonrasında ihtiyaçlar doğrultusunda tasarım yapılarak kodlaması gerçekleştirilmiştir. Bu sistemin oluşturulmasında, Ext Gwt, Gxt, Java2EE gibi yazılım araçları; MySQL, Hibernate, EJB gibi veritabanı programlama ve yönetim araçları ile JBoss ve Apache gibi web sunucu araçlarından yararlanılmıştır. Tüm bu araçlar Java altyapısı ile uyumlu ve açık kaynak kodlu yazılım geliştirme teknolojileridir. Programın veritabanı, sunucu ve istemci olmak üzere 3 kısmı bulunmaktadır. İstemci tarafında Java2EE ile hazırlanmış web sayfaları, veritabanı tarafında MySQL ile hazırlanmış veri tablolar vesunucu tarafından JBoss uygulama sunucusu bulunmaktadır. Bu tez çalışması için, kullanıcı dostu bir arayüz sunmayı hedefleyen, görevlendirme evraklarına güvenli bir erişim sağlamayı amaçlayan, gerekli istatistiki verileri derleyen, bir web sitesi hazırlanılmaya çalışılmıştır. Ve bu sistem“Document Tracking and Inspection Assignment System”olarak adlandırılmıştır.
Özet (Çeviri)
SUMMARY In this thesis work, we have designed and implemented an“inspector duty assignment and work flow”program in order to perform assignment of inspectors to inspection duties and management of these assignment documents system. The system has the multiple functions such as registration of documents within a standard that come to be given to inspectors as duty, their processing, their being filtered when necessary, showing the filtered documents on a map, compilation of statistical data and assignment of these documents. The program has been designed and implemented step by step. Primarily, requirements of the program planned to be prepared have been determined, then design has been made according to the needs and coding has been carried out. In developing this system, software tools such as Ext Gwt, Gxt, Java2EE, database programming and management tools such as MySQL, Hibernate, EJB and web server tools such as JBoss and Apache have been used. All of these tools are compatible with Java infrastructure and are open-sourced software development technologies. The program has 3 parts as database, server and client. There are web pages prepared with Java2EE in the client side, data tables prepared with MySQL in the database side and JBoss application server in the server side. In general, for this thesis work, we have formed a web site that aims to present a user friendly interface, to provide a secure access to assignment documents with user login screen and to compile necessary statistical data.