Potentials of usability and rehabilitability of historical sites which are located at touristic regions in Turkey and refunctioning them for touristic purposes-case study in Ayvalık
  1. Tez No: 3990
  2. Yazar: SİBEL AKSU
  3. Danışmanlar: EMRE MADRAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Turizm, kullanılabilirlik, onarılabı- lirlik, dönüşebilme potansiyeli, Ayvalık, Tourism, usability, rehabilitability, potentiality of metamorphosis, Ayvalık
  7. Yıl: 1988
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 108
Özet
Restorasyon, Mimarlık Tez Yöneticisi: Öğr.Gö'r. Emre MADRAN Ağustos 1988, 96 sahıfe Bu çalışmada, Ayvalık'ta fiziki ve coğrafi tanımı olan, yöre içinde deniz kenarındaki tek yerleşim olması açısından turizm işlevine en iyi hizmet edebileceği düşünülen tarihi özellikler taşıyan bir yapı grubunda turizm işlevlerine dönüşebilme potansiyeli araştırılmış ve bir yöntem oluşturulmaya çalışılmıştır. Çalışma beş bölümde toplanmış olup, ilk iki bö lümde, Ayvalık ve yakın çevresinin genel özellikleri yer almaktadır. mÜçüncü bölümde, çalışılan alandaki yapıların fiziksel ve sosyal özellikleri araştırılmış ve alandaki yapılar ile ilgili değerlendirmeler yapılmıştır. Dördüncü bölümde, ışlevlendirmeye yönelik karar lar alınmış ve öneriler sıralanmıştır. Beşinci ve son bölümde, alan genelinde varılan sonuçların uygulanabileceği bir grup yapı seçilmiş, çalışma bu yapılar üzerinde örneklenmiş ve daha detaylı onarım kararları ortaya koyulmuştur.
Özet (Çeviri)
Restoration, Architecture Supervisor: Inst. Emre MADRAN August 1988, 96 pages The subject of this study is a group of historic buildings which is the only part of urban site at coastal strip of Ayvalık and having high potential for touristic activities. The potentiality of metamorphosis of historical buildings to touristic activities is searched and a method is formed for appropriate ref unctioning of the buildings. The study consists five chapter. First two chapters are about characteristics of near vicinity of Ayvalık.Third chapter is about physical and social characteristics and evaluation of the buildings in the study area. Fourth chapter contains the decisions and proposals related with ref unctioning and phasing of rehabilitation. Fifth and the last chapter contains the detailed rehabilitation decisions with an example at a chosen zone in the study area.