On radial and quasi-radial fourier multipliers
- Tez No: 3989
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ALBERT ERKİP
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Fourier Çarpanları, Radyal fonksiyonlar, Kuazi- radyal fonksiyonlar, Tekil integraller, Bochner- Riesz çekirdeği, Fourier multipliers, Radial functions, Quasi-radial functions, Singular Integrals, Bochner-Riesz kernel. -iv
- Yıl: 1988
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 101
Özet
ÖZET RADYAL VE KUAZİ-RADYAL FOURIER ÇARPANLARI ÜZERÎNE ONSALAN, Billur Yüksek Lisans Tezi, Matematik Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Albert Erkip Ağustos 1988, 93 sayfa Bu tez radyal ve kuazi-radyal fonksiyonlar için Fourier Çarpan kriterleri üzerine bazı sonuçların bir derlemesidir. L p uzayları üzerinde Fourier dönüşümü incelenmiş ve Fourier Çarpanları için ye ter ve gerek koşullar elde edilmiştir. Son olarak da yeter ve gerek koşullar karşılaştırılmış ve özel bazı fonksiyon uzayları tanımlana rak aralarındaki fark daraltılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ON RADIAL AND QUASI-RADIAL FOURIER MULTIPLIERS ÜNSALAN, Billur M.S. in Mathematics Supervisor: Assoc. Prof.Dr. Albert Erkip August 1988, 93 pages This thesis is a survey on certain results on Fourier Multiplier criteria for radial and quasi-radial functions. The behaviour of the Fourier transform on L^ spaces is investigated and necessary and sufficient conditions for Fourier Multipliers are obtained. Finally these conditions are compared, with the gap between them being narrowed by the introduction of certain function spaces.