Beş yıldızlı bir otelin gerçekleşme serüveninden çıkarımlar monografi çalışması
- Tez No: 400382
- Danışmanlar: PROF. DR. HARUN BATIRBAYGİL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mimarlık, Architecture
- Anahtar Kelimeler: Turizm, otel, beş yıldızlı otel, şehir otelleri, Tekirdağ-ÇORLU beldesi, ``Silverside Hotel-ÇORLU, Türkiye Kalkınma Bankası, Tourism, hotel, five-star hotel, business hotels, Tekirdag-CORLU town, ``Silverside Hotel ? CORLU, Development Bank of Turkey
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yakın Doğu Üniversitesi
- Enstitü: Yurtdışı Enstitü
- Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 266
Özet
Yedi bölümden oluşan bu araştırmanın amacı, beş yıldızlı bir otelin Türkiye Ortamı'nda yabancı ortak olmaksızın nasıl oluştuğunu, ülkenin şartlarına bağlı olarak çeşitli açılardan ortaya çıkan durum ve konuları ile ele almaktır.Giriş bölümünde; Türkiye'de turizm ve otelciliğin gelişimine ve ``Silverside Hotel''in ortaya çıkışına, değinilmektedir. Ayrıca araştırma konusu çalışmanın amacı, kapsamı ve yöntemi belirtilmektedir.İkinci bölümde; turizm kavramının genel çerçevesi ele alınmakta, turizm tesislerinin genel nitelikleri üzerinde durulmakta, otel kavramına, şehir otelciliğine değinilmektedir.Üçüncü bölümde; araştırma konusu olan otelin bulunduğu bölgenin tarihi, coğrafi yapısı, demografik özellikleri ve ekonomisi hakkında bilgi verilmektedir.Dördüncü bölümde; tezin konusu olan otelin fiziki yapım süreci ele alınmakta ve gerekli ekler de kullanılarak bu sürecin işleyişi hakkında bilgi verilmektedir.Beşinci bölümde; arastırma konusu olan otelin maddi-manevi yaşadığı zorluklara ve planlama ? tasarlama ? uygulama - kullanım evrelerinde meydana gelen olaylara değinilmektedir.Altıncı bölümde ise; otel yetkilileri ve konaklayan misafirlerle yapılan anketler, görüşmeler değerlendirilmekte ve bu doğrultuda ortaya çıkan sonuçlar aktarılmaktadır.Sonuç ve değerlendirmeler başlıklı son bölümde ise alan çalışmasından da elde edilen veriler ışığında genelleme ve çeşitli değerlendirmeler yapılmaktadır.
Özet (Çeviri)
The aim of this research, which consists of seven parts, is to explain a non-chain five-star hotel without a foreign partner how to construct in Turkey Conditions, deficiencies or / and excess arising from various angles depending on the requirement of the country emerging.Introduction part emphasizes the development of hotel business in Turkey and emerge of ?Silverside Hotel?. Also determines the aim, scope and method of the research on the extent of ?Substractions of Five-Star Hotel Realization Adventure ? Monographic Work ??In the second part; emphasizes general definiton of tourism, tourism institution and its general features; addressed the hotel concept and city hotel (business hotel) management.In the third part; gives information about the hotel?s district, geographical structure, demographical characteristics and economy which is the subject of the research.In the fourth part; gives information and discussed the necessary attachments about the hotel?s physical construction process which is the subject of the thesis.In the fifth part; addressed the main theme of the hotel which is the research output, financial, moral difficulties; occurring of planning ? designing ? construction and using stages.In the sixth part; the polls which made to hotel developers and guests are rated and in this direction gives information about general results.In conclusion part, a general evalutaion is made according to information collected from the field study and diffrerent solution suggestions are discussed.