First stage development of a 2-D computer-aided drawing package
  1. Tez No: 4021
  2. Yazar: ALİ DOĞRUSÖZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. BİLGİN KAFTANOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Bilgisayar Destekli (Yardımıyla) Çizim, Teknik Resim, tasarım. -iv, Computer-Aided Drafting, computer graphics, design, drafting, drawing. -Ill
  7. Yıl: 1988
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
ÖZET 2 Boyutlu Bigisayar-Destekli Çizim Paketinin Hazırlanmasında İlk Aşama DO?RUSÖZ, Ali Yüksek Lisans Tezi, Makina Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Bilgin KAFTANO?LU Eylül 1988, 72 Sahife Bu çalışmanın amacı, Apple Macintosh serisi bilgisayarlar için bir iki boyutlu Bilgisayar Destekli Çizim paketinin hazırlanmasıdır. Bu amaç için Object Pascal dilinde bir paket geliştirilmiştir. Bu paket çeşitli çizimler yapabilmek için gerekli ve yeterli derecede etkileşimli bir ortam yaratmaktadır. Kullanıcı bu paketle istediği genişlikte bir alan üzerinde önceden tanımlanmış şekilleri kullanarak çeşitli çizimler elde edilebilir. Elde edilen bu çizimler manyetik ortamda saklanabildiği gibi, kağıda'da ekranda görülen ayrıntıda veya daha iyi hassasiyette aktarılabilmektedir. Paket bütün Macintosh serisi bilgisayarlarda çalışabilmekte, ve üzerinde olan bilgisayarı tanıyıp eğer renk özelliği bulunuyorsa çizilen şekillerin taramaları renklendirilebilmektedir, ve bu şekiller ayrıca renkli olarakta kağıda aktarılabilmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT First Stage Development of a 2-D Computer- Aided Drawing Package DO?RUSÖZ, Ali M.S. in Mechanical Engineering Supervisor: Prof. Dr. Bilgin Kaftanoğlu September 1988, 72 Pages The object of this study is to develop a 2-D Computer- Aided Drafting package to be used on the Apple Macintosh series of micro computers. The package was developed using Object Pascal. The application provides an interactive environment suitable for drafting. With this package the user can produce some drawings using some of the predefined shapes. The work area is variable and the user can work in a suitable large area (within some limitations). The drawings can be stored on magnetic media. The drawings can also be printed on paper accurately with at least the resolution of the screen or better. This package will work on all the Macintosh series of computers. It will recognize the computer it is running on, and if it supports color, the hatchings in the drawing can be colored. The colored drawings can be put on paper with color printers.