Study of the stepped path sliding in rock slopes
- Tez No: 4020
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ABDURRAHİM ÖZGENOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Maden Mühendisliği ve Madencilik, Mining Engineering and Mining
- Anahtar Kelimeler: Kaya şev stabilitesi, basamaklı yüzeyde kayma analizi, olasılık yaklaşımı. -iv, Rock slope stability, stepped path sliding analysis, probabilistic approach. -1X1
- Yıl: 1988
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 105
Özet
ÖZET KAYA ŞEVLERİNDE BASAMAKLI KAYMA YÜZEYİNDE YENİLMENİN İNCELENMESİ FOTOOHI, Keyvan Yüksek Lisans Tez-i, Maden Mühen. Bölümü Tez yöneticisi: Doç. Dr. Abdür rahim ÖZ GENO?LU Haziran 1988, 94 sayfa Basamaklı kayma yüzeyinde yenilme analizi yapmak için geliştirilen mevcut matematiksel yaklaşımlar ve benzetim model leri gözden geçirilmiştir. İki eklem takımının oluşturduğu ba- ı samaklı kayma yüzeyinde yenilme analizi yapmak üzere geliştiri len PLAFAM programı parametrik çalışma yapılarak irdelenmiş, yetenek ve kusurları belirlenmiştir. PLAFAM' da kullanılan benzetim modelini geliştirmek için bazı önerilen yapılmıştır. Üç eklem takımının oluşturacağı basamaklı yüzeyde kayma ana lizi yapmak üzere iki yaklaşım önerilmiştir. Birinci yakla şımda, olası kritik kayma yüzeylerinin oluşturulmasını sağla yacak bir benzetim modeli önerilmiştir. İkinci yaklaşımda ise, problem iki alt-probleme bölünerek, üç eklem takımının oluşturduğu basamaklı yüzeyde kayma olasılığı, alt -problemler için bulunan yenilme olasılığı cinsinden ifade edecek şekilde formüle edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT STUDY OF THE STEPPED PATH SLIDING IN ROCK SLOPES FOTOOHI, Key van M.S. in Mining Eng. Supervisor: Assoc. Prof.Dr. Abdurrahim ÖZGENO?LU June 1988, 94 pages The current mathematical concepts and simulation models for stepped path sliding analysis are reviewed. The ability and shortcomings of PLAFAM program developed for two joint sets stepped path sliding analysis are examined by a parametric study. Proposal are made for the improvement of the model used in PLAFAM. Two approaches are proposed for the problem of three joint sets stepped path sliding analysis. In the first approach a simulation model for generation of the possible critical paths is suggested. In the second approach the problem is divided into two sub-problems and a formulation is made for the calculation of the probability of failure in three joint set stepped path sliding in terms of probability of failure of sub-problems.