Concrete construction under different climatic conditions and factors affecting the cost estimate
  1. Tez No: 4043
  2. Yazar: JAMAL LABABİDİ
  3. Danışmanlar: MUSTAFA TALAT BİRGÖNÜL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Sıcak havada beton imalatı, soğuk havada beton imalatı, katkı, maddeleri, beton bakımı, maliyet tahmini. -iv, Hot weather concreting, cold weather concreting, admixtures, curing, cost estimation. -lxi
  7. Yıl: 1988
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 103
Özet
ÖZET DE?ÎŞÎK HAVA KOŞULLARINDA BETON DÖKÜMÜ VE MALİYETİ ETKtfcEYEN". FAKTÖRLER JAMAL LABABIDI Yüksek İnşaat Mühendisi Tez Danışmanı: öğr. Gör. Talat Birgönül Kasım 1988, 93 sayfa Elverişsiz hava koşulları esnasında yapılan beton imalatının birçok etkileri olup, düşük maliyet tahminlerinin elde edilebilmesi için iyi bir şekilde incelenmesi gerekmektedir. Bu çalışmada; diğer etkenler arasında daha kolaylıkla kontrol altında tutulabilen karışım suyunun derecesini be lirleyen ve bu şartlar altında dökülen bir metre küp betonun toplam maliyetini hesaplayan, FORTRAN dilinde yazılmış iki adet genel amaçlı bilgisayar programı geliştirilmiştir. Elverişsiz hava koşullarında mühendislerin karşılaş tıkları problemlere nasıl çözüm getirdiklerini de kapsayan Halk Bankası Genel Müdürlük İnşaatına, örnek çalışma olarak tezin son kısımlarında yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT CONCRETE CONSTRUCTION UNDER DIFFERENT CLIMATIC CONDITIONS AND "FACTORS AFFECTING THE COST ESTIMATE JAMAL LABABIDI M.Sc in Civil Engineering Supervisor Inst. Talat BÎRGÖNÜL Novejflber,1988 '-.,. 93 pages Concreting during;,different conditions has many folds and should be analysed in a proper way to get good results with low cost estimation. In this study two general purpose computer programs FORTRAN language are developed to determine the temperature of mixing water which is easier to be controlled, also the total cost of one cubic meter of concrete is computed under these conditions. A special study also was done about the climbing high in Ankara and how the engineers have solved the problems which faced them under the severe climatic time.