Synthesis of some 3,5-disubstituted tetrahydro-2H-1,3,5-thiadiazine -2- thione derivatives
- Tez No: 4044
- Danışmanlar: PROF. DR. OKAN TARHAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: Antifungal, Synergetic, Thiadiazine
- Yıl: 1988
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 67
Özet
Bu çalışmada çeşitli primary aminler kullanılarak buna karbon disülfür, potasyum hidroksit, formaldehit ve 8 hidroksil- 5-aminometil quinolin ilavesi ile altı değişik 3, 5-disubstitue-tetrahidro- 2H-İ,3,5- thiadiazin-2- tion türevleri sentezlenmiştir. Çalışmamızda sentez 1 edişimiz türevlerin antifungal etki göstermesi beklenmektedir, Çünki antifungal, antiviral, antibakteriyel özellikleri bilinen tetrahidro-2H- i,3, 5- thiadiazin- 2-tion molekülü ile, son yıllarda antifungal etkisi saptanan 8- hidroksil- 5- aminometil quinolin molekülü birleştirilmiştir. Bu“synergetic”etkinin elde edilmesinde uygulanan klasik bir yöntemdir.
Özet (Çeviri)
In this study, six different 3, 5- disubstituted- tetrahydro- 2H-İ,3,5- thiadiazine-2-thiane derivatives were synthesized by addition of carbon disulfide» potassium hydroxide, formaldehyde and 8- hydroxy- 5- aminomethyl quinoline to various primary amines. These synthesized derivatives are expected to show antifungal effects. The antifungal, antiviral, and antibacterial properties of tetrahydro-2H-l,3,5- thiadiazine- 2-thione are known for long time. On the other hand 8-hydroxy- 5-aminomethyl quinoline was recently recognised for its antifungal activity. Combination of these two molecules is expected to show synergetic effect.Key wordss Antifungal, Synergetic, Thiadiazine