Türkiye sigorta sektöründe finansal ve teknik rasyo analizi
Technical and financial ratio analysis in the insurance industry of Turkey
  1. Tez No: 407070
  2. Yazar: CİHAN GÜLEÇ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GÜNAY DENİZ DURSUN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sigortacılık, İşletme, Insurance, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sigorta, Rasyo, Analiz, Insurance, Ration, Analysis
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Ekonomi Finans Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 93
Özet
Gelecekte olma olasılığı olan ancak ne zaman ortaya çıkacağı bilinmeyen risklerin, yaratacağı maddi kayıplardan korunmayı sağlayan sigorta, finansal piyasalara aracılık eden kurumlar arasında bankalardan sonra en etkin kurumlar olarak kabul görmektedir. Sigorta sektöründe finansal ve teknik rasyo analizi taşıyan bu çalışmada, 2003- 2014 yılları arası 39 sigorta şirketinin likidite, faaliyet etkinliği, karlılık ve mali yapıları finansal ve teknik olarak analiz edilmiştir. Sektörde hayat dalında faaliyet gösteren sigorta şirketleri, sayılarının ve prim üretimlerinin azlığı nedeniyle araştırma kapsamı dışında tutulmuştur. Bu çalışma, gerek uzun dönemli verileri kapsadığından gerekse sektörün bütününe yönelik bilgi verdiğinden önem taşımaktadır.
Özet (Çeviri)
There is possibility of risk but will get known in the future so therefore they created it to provide protection from financial loss insurance. It is regarded as the most effective cooperation after Bank that mediates between financial markets. In this study you will know that technical and financial ratio analysis in the insurance sector, between 2003-2014, 39 liquidity of the insurance company, operating efficiency, profitability and financial structure were analyzed as finance and technical. Operating companies of insurance branch sector in life are excluded from scope of investigation, due to lack of numbers and premium production. This study covers important data that needs long term, because it provides whole information for both sectors.