Uluslararası pazar araştırması faaliyetlerinin firmaların inovasyon kapasitesi üzerine etkileri
Effects on the innovation capacity of companies to international market research activities
- Tez No: 407192
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. DİNÇER YARKIN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Bilgi, uluslararası pazar araştırması, inovasyon, inovasyon kapasitesi, Information, internationel marketing research, ınnovation, innovation capacity
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gediz Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Girişimcilik ve İnovasyon Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 200
Özet
Bu çalışmada; uluslar arsı pazar araştırmaları ve inovasyon arasındaki ilişki incelenmiştir. Çalışmada, örgütlerin inovasyona açık, rekabette başarılı ve inovatif kültür oluşturmalarında, bilgiyi nasıl edindikleri ve inovasyon sürecinde kullanmalarının önemi vurgulanmaktadır. Bu bağlamda, bilgi ve bilgi türleri, inovasyon kavramı ve kapsamı, inovasyon ve bilgi ilişkisi, inovatif kültür oluşturmanın gereği ve önemi, rekabette bilgi temelli inovasyonun rolü üzerine literatür incelemesi yapılarak uluslararası pazar araştırması sonucu edinilen bilgi ile inovasyon kapasitesi arasındaki ilişkiye kavramsal bir boyut kazandırılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this research the correlation between international market research and innovation is analyzed. The importance of and how to use information acquired in the process of innovation, in the organization open to innovation, success in competition and in creating innovative culture is emphasized in this research. Review of the literature on information and types of information, the concept of innovation and scope, the relationship between innovation and knowledge, the need to create an innovative culture and its importance, the role of innovation in knowledge-based competition as a result of international market research made a conceptual dimension to the relationship between acquired knowledge and innovation capacity was achieved.