Mehmet Akif Ersoy'un dine dayalı ahlak anlayışı
Religion-based morality of Mehmet Aki̇f Ersoy
- Tez No: 407595
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HASAN COŞKUN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Felsefe, Religion, Philosophy
- Anahtar Kelimeler: Mehmet Akif Ersoy, Din, Ahlak, Erdem
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gaziosmanpaşa Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İslam Felsefesi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 104
Özet
Bir milletin gelişebilmesi, bekasını sürdürebilmesi ve her alanda dünyada söz sahibi olabilmesi için milli ve dini değerlerine sahip çıkması gerekir. Mehmet Akif ERSOY milletimizin milli ve manevi değerlerini ön plana çıkaran, milletimizin tarihine yön veren önemli şahsiyetlerden biri olmuştur. Akif'in, tüm eserlerinde ele aldığı meseleler hala güncelliğini korumaktadır. Eserlerinde, yetiştirilecek nesillerin eğitiminde yol gösterecek ahlaki ilkeler mevcuttur. Bu ahlaki anlayışının temellerini Kur'an-ı Kerim ve Sünnet-i Seniyye'den almaktadır. Biz de bu çalışmamızda, doğrudan Mehmet Akif'in eserlerindeki ahlaki temaları inceleyerek onun dini temelli ahlak anlayışını elimizden geldiği kadarıyla daha da gün yüzüne çıkarmaya çalıştık.
Özet (Çeviri)
Development of a nation, to continue its survival and should come out with national and religious values in the world to have a say in every area. Mehmet Akif Ersoy and emphasizes our nation's national and spiritual values, has been one of the most important personalities who shaped the history of our nation. Mehmet Akif, a matter dealt with in all the works that are still current. In his studies, moral principles to guide the education of the next generation has to be occured. This moral understanding of the fundamentals of Holy Quran and Sunnah of the prophet is. We also present our study directly examining moral themes in the studies of Mehmet Akif and we tried to show his religious-based morality as far as we can. KeyWords:Mehmet Akif Ersoy, Religion, Ethic, Virtue.