Ortaöğretim tarih ders kitapları içeriklerinin yeterliliği (Öğretmen görüşleri)
Sufficiency of history textbook content of secondary school (Teachers' views)
  1. Tez No: 407643
  2. Yazar: TARIK MİNTAŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AYHAN ÖZTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Tarih Eğitimi, Tarih, Eğitim, History Education, History, Education
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Cumhuriyet Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Tarih Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 103
Özet
Bu çalışma 9. ve 10. sınıf tarih ders kitaplarının içeriklerinin yeterli olup olmadığını kendisine konu edinmiştir. Bu amaçtan hareket ile 9. ve 10. sınıf tarih ders kitaplarının içeriklerine yönelik olarak, tarih öğretmenleri üzerine bir çalışma yapılmıştır. Kayseri Melikgazi İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı ortaöğretim okullarının 9. ve 10. sınıf tarih öğretmenlerine, kitap içeriği, tarih ders kitabı konuları üzerinden anket çalışması yapılmıştır. Bu anket çalışmasının soruları, konular ve kitap hakkında sonuçlara varmaya yöneliktir. Elde ettiğimiz anket verileri analiz edilerek sonuçlara varılmıştır. Nicel bir araştırma yöntemi ile gerçekleştirilen bu çalışma genel bir kanı elde etmemize olanak sağlamıştır.
Özet (Çeviri)
This study has made subject itself that whether enough of the contents of the 9th and 10th grade history textbook. For this purpose, a study was conducted by history teachers about content of 9th and 10th grade history textbook. A questionnaire study was made out about book content and history textbook topics with teachers of 9th and 10th grade history who work in Directorate of National Education Melikgazi District in Kayseri. It is aimed to reach conclusions about the book by questions of this survey. Our study results were obtained by analyzing survey data. This study, which was carried out using a quantitative research method, has enabled us to get an overall impression.