Onur Akdoğu bibliyografyası
Bibliography of Onur Akdoğu
- Tez No: 407747
- Danışmanlar: PROF. DR. M. HAKAN CEVHER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bibliyografya, Müzik, Bibliography, Music
- Anahtar Kelimeler: Onur Akdoğu, Bibliography of Traditional Turkish Music
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel Bilimler Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Türk Müziği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 566
Özet
Tez; kişi merkezli bir bibliyografya çalışması olup, Geleneksel Türk Mûsıkîsi alanında çeşitli biçimlerde çok sayıda esere sahip Onur Akdoğu'nun yaşamı boyunca yapmış olduğu bütün çalışmaların bir araya getirilmesiyle oluşturulmuştur. Birinci bölümde; Akdoğu'nu yaşamı yazılmış, bilgiler verilmiştir. İkinci bölümde; kitaplar, makale, bildiri ve konferanslar listelenerek, yayınlandıkları yerler belirtilmiş, içerikleri yazılmış, kişi adları, resim ve nota dizini alfabetik sıra içinde eklenmiştir. Besteler makam, usûl ve söz olarak belirlenmiş, tablo ve liste ile gösterilmiştir. Yapılan çalışma ve incelemeyle ulaşılan bilgiler, sonuç kısmında değerlendirilerek, hesaplamalı olarak verilmiştir. Kişi ve nota dizini eklenerek, kullanışlı hale getirilmeye çalışılmıştır. Anahtar Kelime: Onur Akdoğu, Türk Musikisi Bibliyografyası
Özet (Çeviri)
Thesis; A Bibliography of person-centered, in various forms of Traditional Turkish Music of the area with many works of Onur Akdoğu which he has done throughout his life was formed by bringing together. In the first part; Akdoğu's life written information is provided. In the second part; books, articles, conference papers are listing of and tells where they are published, written content, contact names, pictures and notes directory is added in alphabetical order. Compositions makam, usûl and lyrics as mentioned, is shown with tables and lists. The studies examined how accessible the information and evaluated the results of, is provided as computational. Adding contacts and notes directory has tried to be useful.