Ekstrem sporların spor endüstrisindeki konumu ve pazarlaması
Extreme sports location in the sports industry and sports marketing
- Tez No: 408549
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GÜLBERK GÜLTEKİN SALMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Spor, İşletme, Sports, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Ekstrem Sporları, Spor endüstrisi, Spor Pazarlaması, Extreme sports, Sports industry, Sports Marketing
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Spor Yönetim Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 89
Özet
Araştırmanın yapılma nedeni yeni bir endüstriyel yapılanma olan ekstrem sporlarının yerini belirlemek ve dünya ekonomileri için önemini göstermektir. Bunun için yeterli araştırma yapılmıştır ve nasıl pazarlandığı ve ülke ekonomisine ne kadar etki ettiği incelenmiştir. Ekstrem sporlarının spor endüstrisinde yerine ilişkin görüşlerin belirlenmesine yönelik İstanbul'da öğrenim gören BESYO öğrencileri üzerinde bir araştırma yapılmıştır. Araştırma sonucunda öğrencilerin ekstrem sporlara devletin katılımını yeteri düzeyde gördükleri saptanmıştır. Aynı zamanda ekstrem spor faaliyetlerinin spor endüstrisinde tüketici tarafında kalıcı farkındalık oluşturduğu sonucuna ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
Why do the research to determine the location of a new industrial restructuring and extreme sport is to show the importance for the world economy. Sufficient for this research was conducted and examined how marketing and how to influence the national economy. Extreme sports are studying in Istanbul to determine the views of its place in the sports industry has made a research on the Physical Education students. Research results in the students' participation in the state for extreme sports is determined that sufficient levels. At the same time the consumer side of extreme sports activities in the sports industry has reached the conclusion that create lasting awareness.