İkna Bilgi Modeli açısından reklama şüpheci yaklaşımda nesiller arası farklar
Intergenerational diffrences about skepticism toward advertising by Persuasion Knowledge Model
  1. Tez No: 408563
  2. Yazar: BUSE TELLİ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HASAN KEMAL SUHER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Reklamcılık, Advertising
  6. Anahtar Kelimeler: Aile içi sosyalleşme, Reklama yönelik şüpheci eğilim, Şüphe, Socialization in the Family, Reklama Skepticism Toward Advertising, Skepticism
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Reklamcılık ve Marka İletişimi Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 99
Özet
Bu çalışmada reklama yönelik şüpheci eğilim ve bu eğilime etki eden faktörler İkna Bilgi Modelinden faydalanılarak incelenmiştir. Reklamın büyük bir endüstri olması ve buna karşın şüpheci eğilimin üst seviyelerde seyretmesi bir nevi reklam için bir tehdit unsuru olma yolunda ilerlemektedir. Çalışmada reklama yönelik şüpheci eğilime etki eden faktörlerin aslında aile içi sosyalleşmeye başladığı ve ebeveynlerin bu konuda ne kadar etkin rol oynadığını ve konunun detayları birincil kaynaklar dikkate alınarak incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study skepticism toward advertising examined by Persuasion Knowledge Model. Being a huge industry advertising skeptical tendency is moving towards becoming a top-level threat to a kind of advertising. In this study we see the facts that effects skeptical tendecy is starts socialization within the family and how parents are more effective role about skepticism and the details of how the subject has been investigated by surveyed the primary sources.