Kadın yüzücülerin yüzme sporunu seçmelerinde motive eden faktörler: İstanbul – Tebriz karşılaştırması
Motivation factors that why female swimmers select swimming sport: Istanbul – Tabriz comparison
  1. Tez No: 408600
  2. Yazar: PARİSA BEHNAM GHAREHBABA
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GULBERK GULTEKIN SALMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, Sports
  6. Anahtar Kelimeler: Spor, Yüzme, Motivasyon, İstanbul, Tebriz, Sport, Swimming, Motivation, Istanbul, Tabriz
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Spor Yönetim Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 69
Özet
Bireylerin herhangi bir spor dalını tercih etmeleri ve o yönde ilerlemeleri konusunda çok çeşitli faktörler rol oynamaktadır. Spor dalını seçerken başta aile olmak üzere dış etkenlerin etkisi olduğu görülmektedir. Fakat bu etkiler dışında bireyi motive edebilecek ya da motivasyonunu artırabilecek de başka motivasyon kaynakları da mevcuttur. Bu çalışmada bireylerin yüzme sporunu tercih ederken hangi motivasyon kaynaklarının etkili olduğu araştırılmıştır. Bu araştırma yapılırken de iki ayrı ülkeden iki ayrı şehirde yüzme sporu ile ilgilenen toplam 300 kişiye anket uygulanmıştır. İstanbul ve Tebriz'den elde edilen soru formlarının sonuçları analiz edilip iki ülke arasında motivasyon anlamında ne gibi farklar olduğu vurgulanmıştır.
Özet (Çeviri)
Many factors effect people to choose a sport and improvement on this way. When choosing sport external factors including family have an effect. But there are many motivation sources that make people motivate or increasing. This study investigated the effectiveness of the individual motivation factors when choosing the sport of swimming. This research was applied while the survey of 300 people interested in the sport of swimming in two separate cities in two different countries. Results analyzed that gathered from Istanbul and Tabriz the differences between the two countries in terms of motivation.