Türk Ticaret Kanunu bağlamında bağımsız denetimdeki düzenlemelerin muhasebe meslek mensupları açısından değerlendirilmesi: TR22 Bölgesinde bir araştırma
An assessment about independent auditing arrangements perceive for the purposes of accountants in the context of Turkish Commercial Law: A research of TR22 Region
  1. Tez No: 408864
  2. Yazar: ONUR ACAR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. METİN ATMACA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Türk Ticaret Kanunu, Bağımsız Denetim, Muhasebe Meslek Mensupları, Turkish Commercial Law, Independent Audit, Accounting Professionals
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 85
Özet
Dünya'da yaşanan ve muhasebe hile ve yolsuzlukları şeklinde ortaya çıkan skandallar sonucu, işletmelerin açıklamış oldukları mali tablolara karşı güven azalmıştır. İşletme hissedarları ile bilgi kullanıcısı durumunda olanlar, karar verirken finansal bilgilerin doğruluğundan emin olmak isterler. Bu nedenle; mali tabloların etik değerlere sahip, eğitimli ve bağımsız kişilerce denetlenmesi ilkesi kabul görmektedir. Ülkemizde de bu gelişmelere uygun yeni Türk Ticaret Kanunu yürürlüğe girmiştir. Bu çalışmanın amacı; muhasebe meslek mensuplarının, bağımsız denetim alanındaki gelişmeleri ve düzenlemeleri nasıl algıladıklarının değerlendirilmesidir.
Özet (Çeviri)
The confidence decreased against the financial statements that companies explained as a result of corruption and manipulation of accounting which are lived in the world. People who are related with companies and financial data users want to sure when they decide to financial data that are true. It is accepted that principle of auditing of financial statements must audit by attentive, educative and independent person. New Turkish Commercial Law went into operation conveniently to developings in our country. Aim of this study is assessment of perceive of developings and arrangements in independent auditing area by accountants.