Servis odaklı mimaride kullanılan şifreleme yöntemlerinin değerlendirilmesi
Evaluation of encryption methods used in service oriented architecture
  1. Tez No: 409754
  2. Yazar: MİRSAT YEŞİLTEPE
  3. Danışmanlar: ÖĞR. GÖR. ÖMER ÖZGÜR BOZKURT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: HTTP, mesaj seviye güvenlik, TLS, REST, HTTP, mesage level security, TLS, REST
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 218
Özet
Bu tez çalışmasında günümüzde popüler olan iki mobil işletim sisteminin yine günümüzde neredeyse internet kelimesinin yerine geçmeye başlayan bulut kavramına olan ilişkileri, farklılıkları, kendileri için bulut kavramı ve bu ortamda kullandıkları güvenlik mekanizmalarına değinilmiştir. İkinci kısımda ise WCF'de güvenlik tiplerinden biri olan mesaj seviye güvenlik tipinin iletişim mesaj boyutu ve sayısı arttırılarak bu güvenlik tipindeki algoritmalarıyla birlikte çeşitli protokollere karşı çeşitli parametreler ile test edilmiş. Protokollerin bu güvenlik tipine olan uyumu araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
One type of security in WCF second part of the message-level security by increasing the size and number of types of communication messages with various parameters tested against various protocols with algorithms in this type of security. Protocols were investigated compliance with this security type. One type of security is increased in the second part WCF message-level security type, size and number of communication messages with various parameters tested against a variety of protocols, algorithms with this security type. Protocols were investigated compliance with this security type.