Elif Şafak'ın romanlarında yapı ve izlek
Structure and theme in Eli̇f Şafak's novels
  1. Tez No: 410463
  2. Yazar: YELİZ AKAR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. RAMAZAN KORKMAZ
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Elif Şafak, roman, yapı ve izlek, dil ve üslup, Elif Şafak, novel, structure and theme, language and style
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ardahan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 409
Özet
Elif Şafak, Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatı yazarlarından biridir. Bireysel ve sosyal meseleleri ele alan yazar; romanlarında hem modern insanın zamana sıkışmışlığını, çaresizliğini, yalnızlığını ve bunalımını hem de cisimleşen/nesneleşen kadının dünyasını, cinselliği, kültürel çatışmayı anlatır.“Elif Şafak'ın Romanlarında Yapı ve İzlek”adlı çalışma, üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm yazarın çocukluğu, sanatı, eserleri ve aldığı ödüller; ikinci bölüm romanlardaki yapı ve izlek, üçüncü bölüm ise anlatım teknikleri ve yöntemleri hakkında bilgi verir. Bu üç bölüm dışında Elif Şafakla ilgili makaleleri, röportajları, yüksek lisans tezlerini içeren Genel Kaynakça bölümü yer alır.
Özet (Çeviri)
Elif Safak is one of the writers of Republican Period of Turkish Literature. The writer who handles individual and social issues, describes the time congestion, despair, loneliness and depression of modern humans as well as the world of the commodified / objectified woman, the sexuality and the cultural conflict. The study, named“Structure and theme in Elif Şafak's novels”, consists of three chapters. The first chapter gives information about the childhood, the art, the works of the writer and the prizes awarded by her; second chapter gives information about structure and trajectory in her novels; and the third chapter focuses on narrative techniques and methods of the writer. Apart from these three chapters, there is General Bibliography chapter including essays and master theses about her, and interviews with her.